Afgelopen schooljaar heeft het Merletcollege in Mill met elkaar geld ingezameld voor een school in Kenia in de stad Kisumu.

Onze acties leverde bijna €5000,- op. Met dit geld is door timmermannen ter plaatse schoolmeubilair gemaakt voor de leerlingen. Liesbeth van Heeswijk is daar toen heen geweest om het geld te brengen en er op toe te zien dat dit geld ook daadwerkelijk besteed zou worden aan schoolmeubilair. Nou dat is gelukt en de school is en was er erg blij mee.

Liesbeth heeft inmiddels zoveel betrouwbare contacten in Kenia en in Nederland opgebouwd dat het Merletcollege heeft besloten ook dit jaar weer actie te gaan voeren voor Kenia.

Voor de komende actie willen zij geld inzamelen voor de scholen op het platteland rondom Kisumu. Net als afgelopen jaar in Kisumu willen we ook hier een concreet project oppakken wat met lokale mensen kan worden uitgevoerd. Daarbij kan je opnieuw denken aan meubilair maar ook aan toiletvoorzieningen, schoolborden, schoolspullen etc.

Wat gaan ze dan doen om dat geld in te zamelen?

In de week van 2 maart tot en met 6 maart heeft de school haar jaarlijkse projectweek rondom het thema respect. In deze week willen zij de acties plannen voor het goede doel.

  1. Op donderdagmiddag 5 maart van 16.00 tot 19.00 houden ze een 2e handskleding- en rommelmarkt (alleen kleine spullen). De spullen en de kleding worden aangeleverd door de leerlingen en het personeel, gesorteerd, geprijsd, uitgestald en verkocht. Alle leerjaren kunnen spullen aanleveren voor dit doel. De Millse gemeenschap is van harte uitgenodigd.
  2. Alle klassen leveren een taart minimaal 10 taarten, koekjes, cupcakes ed. Op de schoolmarkt van 16.00 tot 19.00 worden deze lekkernijen verkocht.
  3. Alle leerlingen van leerjaar 1 en 2 krijgen in deze projectweek één dagdeel vrij om tegen betaling klusjes in hun buurt te doen. Het geld wat ze hiermee ophalen is bedoeld voor ons goede doel. DE school rekent op de medewerking van een ieder.
  4. Rondom deze markt worden allerlei activiteiten georganiseerd zodat er voor iedereen wat te doen én te eten is.

Met deze aanpak hoopt het Merletcollege in Mill weer een mooie opbrengst te realiseren voor de scholen rondom Kisumu, Kenia.