Sinds het najaar van 2018 bestaat het Smaakcentrum Mill-Grave; daar waar kinderen op een positieve en speelse manier met alle facetten van gezonde voeding in aanraking komen.

De kinderen uit groep 7 en 8 van alle basisscholen in de gemeenten Mill en Sint Hubert en gemeente Grave komen drie ochtenden per schooljaar naar het Smaakcentrum in Langenboom en volgen hier de theorie- en praktijklessen. Sinds de oprichting hebben al meer dan 400 leerlingen de leerzame lessen gevolgd en heerlijke gerechten gekookt.

Het Smaakcentrum Mill-Grave draait volledig op vrijwilligers waarbij de locatiemanager voor de coördinatie en inkoop zorgt. Zonder deze vijfentwintig vrijwilligers kunnen de activiteiten niet worden uitgevoerd en kan een Smaakcentrum niet bestaan. Voor het groenonderhoud en voor de theorielessen zijn nieuwe vrijwilligers nodig.

Vrijwilligers met groene vingers gezocht

In 2019 heeft het Smaakcentrum Mill-Grave van de Gemeente Mill en Sint Hubert een leefbaarheidsbijdrage mogen ontvangen. Voor dit bedrag wordt in het voorjaar van 2020 de Moes- & Beweegtuin naast de kookstudio aangelegd. In de beweegtuin kunnen de leerlingen tussen de lessen door bewegen en ravotten. Uit de moestuin kunnen ze de groenten en kruiden voor de kooklessen halen. Voor de aanleg en het onderhoud van de Moes- & Beweegtuin zijn vrijwilligers met groene vingers nodig. Het Smaakcentrum zoekt mensen die minimaal een dagdeel per week beschikbaar zijn om de tuinen in eerste instantie aan te leggen en daarna te onderhouden. Denk hierbij aan het planten en uitzetten van groenten en kruiden, het snoeien van de struiken en fruitboompjes en het maaien van het gras. Het zou natuurlijk heel fijn zijn als er meerdere vrijwilligers zich aanmelden zodat we gezellig kunnen samenwerken.

Theoriedocenten gezocht

De kooklessen bij het Smaakcentrum worden door vrijwilligers gegeven die van koken houden en de theorielessen worden verzorgd door vrijwilligers die kennis hebben van gezonde voeding en diëtiek, met eventueel een pedagogische achtergrond. Er is een groot tekort aan theoriedocenten, waardoor het verzorgen van de lessen aan de leerlingen in gevaar komt.

Interesse?

Heeft u groene vingers en vindt u het leuk om samen met anderen de tuinen bij het Smaakcentrum aan te leggen en te onderhouden? Of geeft u graag les over gezonde voeding? Dan bent u van harte welkom om eens te komen kijken op het Smaakcentrum Mill-Grave. De locatiemanager legt u graag uit wat we doen en in overleg kijken we samen hoe we uw hulp kunnen inzetten. Uiteraard zorgt het Smaakcentrum voor de juiste (les)materialen en gereedschappen. Neem vandaag nog contact op met locatiemanager Monique Nelson. Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel haar op telefoonnummer 06 51 11 00 82. Wilt u meer weten over het Smaakcentrum? Kijk dan op de website www.smaakcentrum.nl.