Foto: Toon Willems

Het is het kloppend hart van Mill-West – accommodatie De Wester bestaat binnenkort 25 jaar. Bedoeling is om dit gezamenlijk met de gebruikers-wijkbewoners - vrijwilligers te vieren 8-9 mei. 2020.

Wijkaccommodatie De Wester is ontzettend belangrijk voor het sociale –culturele -sport gebeuren in Mill West. Zeer veel activiteiten vinden er plaats: Muziek, sport, dansen, biljarten, bridge, schoolgym, vergaderingen, maar ook het stemmen bij verkiezingen. Het is bijna te veel om op te noemen wat er elke dag, week, maand of jaar allemaal gebeurt. Te denken verder o.a. aan de Huiskamer wekelijks zeer actief, proberen voor behoeftige inwoners en hun mantelzorgers in Mill en omgeving een zinvolle dagbesteding te creëren door middel van inzet van vele vrijwilligers.

De gebruikers hebben ervoor gezorgd dat De Wester in die jaren gegroeid is, tot een professioneel gemeenschapscentrum waar Mill-West zeer trots op is. Die volledig voldoet aan de behoefte en wensen. Wie zijn deze gebruikers? Om iets terug te doen, gaan we deze gebruikers voorstellen:

Sociom dagbesteding

Al enkele jaren biedt Sociom dagbesteding aan in de activiteitenruimte van Wijkaccommodatie De Wester te Mill.

Op maandag, dinsdag en donderdag zorgen we samen, vrijwilligers, deelnemers en welzijnsmedewerkers voor een gezellige dag-invulling.

Samen activiteiten beleven en gezellig buurten met elkaar, elke dag is anders. De ene dag besteden we aandacht aan bewegen en de andere dag staat knutselen centraal of trainen we ons geheugen. Met z’n allen koken staat ook regelmatig op ons programma, denk hierbij aan soep maken of met seizoen producten stamppot maken, appeltjes bakken enz.

Ook gaan we er geregeld op uit, b.v. een wandeling vanuit De Wester door het gehele plan West en omgeving of een ander uitstapje in de buurt van Mill.

De dagbesteding is voor iedereen toegankelijk, met of zonder een beperking. Heb je behoefte aan contacten of gewoon omdat je “tijdelijk” een steuntje in de rug nodig hebt? Onze deur staat altijd open en de koffie altijd bruin. Kom eens binnenlopen. U bent altijd welkom!