Foto: Cockie Kremers

Pastor Ad van der Meijden is deze maand 25 jaar pastoor in Mill en viert op 17 maart zijn 80e verjaardag. Daarom is er mede op initiatief van het kerkbestuur zondag 22 maart om 10.00 uur een extra feestelijke eucharistieviering in de Willibrorduskerk.

Aansluitend is er tot 14.00 uur in Cultureel Centrum Myllesweerd een receptie voor iedereen die pastoor van der Meijden wil feliciteren.

Toen pastor Ad van der Meijden in 1995 gevraagd werd om naar Mill te komen had hij daar eigenlijk helemaal geen oren naar. “Ik had het enorm naar mijn zin in Sevenum. Zowel de Bisschop als het kerkbestuur van Mill bleven maar aandringen. Ik weet nog dat Mien van den Heuvel, Gijs Nabuurs en Jacques Habraken zelfs naar Sevenum kwamen om me te overtuigen.” Ook na dat bezoek wilde hij Sevenum niet verruilen voor Mill. “Maar dan kende je Mien van den Heuvel niet. Ze belde de Bisschop nog een paar keer en ook mij belde ze nogmaals met extra goeie argumenten om het toch te doen. Uiteindelijk vond ik de uitdaging toch ook wel leuk en heb ik ‘ja’ gezegd.”

Pastoor Ad van der Meijden (1940) stamt uit een boerengezin met 4 kinderen uit Boxtel. Toen hij zijn ouders vertelde dat hij priester wilde worden, vond zijn vader dat maar niks. “Jij gaat gewoon naar de middelbare school en daarna werken.” Hij ging toen naar de HBS en daarna was hij enkele jaren werkzaam op het kantoor van Van Lanschot bankiers. Daar ontdekte hij dat het toch niet echt zijn terrein was. Hij stopte met werken bij Van Lanschot en begon zijn priesteropleiding.

Na zijn wijding in 1967 werd hij godsdienstleraar op de technische school en MAVO in het Limburgse Horst. Begin jaren tachtig werd van der Meijden benoemd tot pastoor in Sevenum en in 1995 werd hij pastoor van de Willibrordusparochie in Mill. Dit jaar is hij dat precies 25 jaar. “In het begin moest ik echt wel even wennen, maar nu wil ik hier niet meer weg.”

Dat hij het in Mill naar zijn zin heeft blijkt ook uit het gegeven dat hij ondanks zijn 80 jaar nog steeds aan het werk is. “Toen ik in Mill begon dacht ik: ach dit is een mooie parochie om tot mijn 65e te zijn en dan stop ik. Uiteindelijk heb ik toen ik 75 werd mijn ontslagbrief naar de Bisschop gestuurd. Maar die vroeg me om toch nog even door te gaan. Er waren te weinig priesters om dit op te vangen in Mill.” Omdat hij zich goed voelde en op zijn gemak, besloot hij aan dat verzoek gehoor te geven en te blijven.

In 2017 ontstond de Pastorale eenheid de Goede Herder. “Daarin vallen de geloofsgemeenschappen van Mill, Langenboom, Sint Hubert, Wilbertoord en Haps. Dat vond gelukkig de Bisschop ook wel wat veel voor 1 pastor. In maart van dat jaar werd Bas van Dijk benoemd en sinds die tijd zijn we samen.” Pastor van der Meijden doet vooral de diensten in Mill en Haps en pastor van Dijk in Sint Hubert, Langenboom en Wilbertoord. “En zolang het gaat en ik me goed voel, ga ik door.”

Presentje

Mocht u pastor Ad van der Meijden met een presentje willen verrassen tijdens de receptie op 22 maart, dan wordt een geldelijke bijdrage voor Stichting Amazonekinderen op prijs gesteld. Al enkele jaren steunt hij dit goede doel. Zie voor hetgeen zij zoal doen ook www.amazonekinderen.nl.