Het Nederlandse Rode Kruis heeft vorige week zijn openbare database gesloten waarop plekken van AED’s (Automatische Externe Defibrillatoren) vermeld stonden.

“Het is voor het Rode Kruis niet te doen om een volledige en betrouwbare opgave bij te houden”, aldus Eline Nijhof, hoofd EHBO van het Rode Kruis. “Menskracht en tijd ontbreken en de informatie komt niet vanzelf, want er is geen meldplicht voor mensen die een dergelijk hulpmiddel voor bij een hartstilstand ophangen.” De database was te vinden in de Rode Kruis EHBO-app.

Hierdoor is er nog maar één AED-overzicht beschikbaar om te kijken waar er AED’s beschikbaar zijn. Voor iedereen die als burgerhulpverleners is aangesloten bij HartslagNu.nl is dat overzicht zichtbaar.

Voor inwoners van de gemeente Mill en Sint Hubert die niet als burgerhulpverleners zijn geregistreerd hebben wij (Stichting Kies voor Leven) in samenwerking met onze gemeente een AED-overzicht geplaatst op de gemeentelijke website om zo te laten zien waar de AED’s aanwezig zijn.

Klik op deze link voor het overzicht van de AED-locaties: https://www.gemeente-mill.nl/automatische-externe-defibrillatoren-aed.