We gaan op bezoek bij de oprichter en erevoorzitter Toon Hermsen van sportvereniging Hart in Actie.

Sinds de jaarwisseling zijn Toon en zijn vrouw Diny woonachtig op een supermooie locatie in het hart van centrum Mill met een prachtig uitzicht op het marktterrein. Vanuit deze plek blijft hij zich inzetten voor het instellen van hartveilige 6-Minutenzones in heel Nederland èn daarbuiten.

De voortrekkersrol van Toon Hermsen op het gebied van reanimatie en het inzetten van een AED binnen onze sportvereniging Hart in Actie, was uniek en baanbrekend.

Maar we zijn niet alleen benieuwd naar zijn woonstek. We gaan op bezoek om Toon het eerste exemplaar van het jubileum nieuwsboekje van sportvereniging Hart in Actie te overhandigen.

Op 6 maart 1995 begonnen de eerste leden van sportvereniging Hart in Actie met sporten. Onze oprichter en erevoorzitter Toon Hermsen geeft in het jubileum nieuwsboekje een mooi beeld hoe het allemaal begon.

Nu vrijdagochtend 6 maart 2020 verrassen we Diny met een bos mooie bloemen en Toon met het eerste exemplaar van het jubileumboekje. Hij is duidelijk vereerd dat hij als oprichter en erevoorzitter van sportvereniging Hart in Actie het boekje als eerste ontvangt.

Sportvereniging Hart in Actie prijst zich gelukkig dat Toon Hermsen en de bestuursleden uit het verleden, met hun tomeloze inzet en met hulp van onze vele sponsoren, een stevig fundament hebben gelegd voor sportvereniging Hart in Actie.

Hart in Actie onderscheidt zich van andere sportverenigingen in de gemeente Mill en Sint Hubert met aangepast sportaanbod en aangepaste activiteiten voor mensen met een chronische aandoening zoals hart- en vaatziekten, diabetes, astma of COPD.

Naast sporten en bewegen zette Hart in Actie zich ook altijd in om gezonder te leven en meer te bewegen. Het "Gezond Leven Event" op 18 mei 2019 in het City Resort in Mill was daarbij een geweldig hoogtepunt.

Het Event werd door 820 geregistreerde bezoekers bezocht. In 53 stands gaven 212 personen voorlichting. Er werden door 120 leden van diverse sportverenigingen sportdemonstraties voor hun club verzorgd. In een aparte zaal werden door 8 organisaties lezingen gehouden, die door 160 belangstellenden werden bijgewoond.

Maar sporten en bewegen is en blijft de kernactiviteit. Het is dan ook heel fijn dat nog steeds nieuwe leden zich aanmelden om te komen sporten bij Hart in Actie. Dus alle reden om het 25 jarig jubileum te vieren!

Sporten en bewegen is goed voor het welzijn van mensen, zeker voor mensen met een chronische aandoening. Sporten en bewegen heeft veel meerwaardes. Het plezier van het bewegen, het ontdekken van wat je kunt, je grenzen verleggen, de trots op jezelf en anderen. Bovendien verbroedert sport. Kom daarom bij Hart in Actie bewegen. Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten? Bel dan Wilma de Klein 0485-452038 of 06-10125101.

Wilt u meer informatie over sportvereniging Hart in Actie en het jubileum nieuwsboekje? Bezoek dan onze website www.hartinactiemill.nl.

U kunt ook kennis maken met sportvereniging Hart in Actie op vrijdag 17 april en zaterdag 18 april op de Regionale Seniorenbeurs van KBO land van Cuijk in het City Resort in Mill.

Bezoekers van de beurs kunnen dan ook informatie krijgen over de brochure “Leefstijl is de dirigent van je leven”.

Guus Fonteijn, voorzitter sportvereniging Hart in Actie