V.l.n.r John Hendriks, Carin en Matt Maassen, Antoine en Monique van Loon en Hans Vermeulen.

Agrarische ondernemers uit gemeente Mill & Sint Hubert, Cuijk en Grave stemden dinsdag 3 maart unaniem voor een fusie van hun afdeling ZLTO Land van Cuijk Noord met Boxmeer en Sint Anthonis tot ZLTO Land van Cuijk.

Voorafgaand aan de oprichtingsvergadering werd in eigen kring afscheid genomen van bestuursleden John Hendriks uit Sint Hubert, secretaris Monique van Loon uit Sint Hubert en Matt Maassen uit Escharen met lovende woorden en bijbehorende sculpturen van Hendrik Hoeksema hoofdbestuurslid ZLTO en voorzitter Hans Vermeulen. Alle drie waren ze actief binnen het bestuur sinds 2013.

In een volle zaal in ’t Wapen van Wanroij stemden de drie afdelingen leden unaniem voor de fusie. Hans Vermeulen is een van de bestuursleden van de nieuwe afdeling en is blij met de fusie. „De problematiek voor de boeren en tuinders wordt steeds complexer: denk aan stikstof en natuur. Zeker in provincie Brabant waar de eisen nog strenger zijn dan in andere provincies. Wij zijn ook blij dat de gemeentes in Land van Cuijk ons volgen en fuseren tot een gemeente.” Het nieuwe bestuur bestaat uit 9 personen, verdeeld over regio en landbouwsectoren. „Gelukkig zijn er jonge agrarische ondernemers gekozen voor het bestuur zodat we met een ervaren en frisse blik aan de slag kunnen”, aldus Hans Vermeulen. De nieuwe afdeling heeft 755 leden.

De scheidende bestuursleden blijven actief in diverse commissies die het bestuur ondersteunen zoals regionaal ruimtelijk beleid, pr-activiteiten, Pluk en Oogstfeest, Land van Cuijk Boert Bewust en lokaal verkeersplatform.