Het Ondernemers Collectief Mill geeft het al een langere tijd aan, koop lokaal wat u lokaal kunt kopen.

“Maar in deze tijd van het Coronavirus is dat nog belangrijker dan anders.” Dat vertelt René Schipperheijn. Hij is voorzitter van het Ondernemers Collectief Mill. “Veel mensen hebben nu de neiging om online, vaak ook nog bij buitenlandse webshops zaken te bestellen. Wij willen iedereen vragen naar de gewone lokale winkels te komen. Want in deze tijd hebben veel ondernemers deze omzet echt hard nodig om deze lastige periode door te komen.”

Veilig

Als iedereen de regels van het RIVM hanteert is lokaal boodschappen doen en zaken kopen geen enkel probleem. René: “Iedereen zal ze ondertussen wel kennen, blijf thuis als je moet hoesten, snotterig bent of koorts hebt, hou afstand van elkaar en was regelmatig je handen. Als iedereen dit in acht neemt kun je gerust naar de lokale winkels gaan. Ondernemers en hun medewerkers hanteren ook al die regels en verder proberen we zo schoon en hygiënisch mogelijk te werken.”

Sterkte

Het Ondernemers Collectief Mill wil alle ondernemers veel sterkte wensen in deze tijd. “De maatregelen die noodgedwongen nu genomen worden begrijpen alle ondernemers uiteraard. Maar evengoed gaat het een erg lastige en spannende tijd worden voor ondernemers en ZZp’ers en blijft het moeilijk om het hoofd boven water te houden. Wij hopen daarom echt dat de consument de lokale ondernemers blijft bezoeken als dit mogelijk is en net als wij redeneren, koop lokaal wat u lokaal kunt kopen.”