De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan de tweede fase van de reconstructie van de Vorleweg. De meeste werkzaamheden aan het deel tussen de ingang naar de tennisvereniging en de Parallelweg zijn afgerond.

Op 24 maart wordt het asfalt in de weg aangebracht. Direct daarna, op 25 maart, wordt gestart met de derde fase: het gedeelte ter hoogte van de Parallelweg en de Spoorstraat. Tijdens de uitvoering van deze fase worden de laatste werkzaamheden van Brabant Water afgerond.

Afronding fase 2

Fase 2 van de reconstructie Vorleweg nadert zijn afronding. Op 24 maart wordt in de weg door Aannemersbedrijf Gebr. Remmits BV asfalt aangebracht. Hierna kan het bestemmingsverkeer weer vanaf de rotonde N264 (provinciale weg) per auto door fase 1 en 2 rijden. Dit is ongeveer tot Vorleweg 5.

Start fase 3

Vanaf 25 maart worden laatste puntjes uit fase 2 afgewerkt en begint fase 3. Bij fase 3 gaat het om het gedeelte ter hoogte van de Parallelweg en de Spoorstraat. Net als in fase 1 en 2 bestaan de werkzaamheden uit onder andere het vervangen van de bestaande verhardingen, het aanleggen van hemelwaterriolering, het vervangen van de openbare verlichting en het treffen van verkeerskundige maatregelen (aanleg verhoogde kruispunten).

Bereikbaarheid

Voor fase 3 wordt de omleidingsroute aangepast. Het bestemmingsverkeer kan dan namelijk weer vanaf de rotonde N264 tot aan Vorleweg nummer 5 rijden. De Parallelweg en Spoorstraat zijn bereikbaar vanaf de Schoolstraat. De Domeinenweg is bereikbaar vanaf de rotonde Hoogstraat. Aanwonenden kunnen hun woning tijdens de werkzaamheden beperkt met de auto bereiken. Voor het doorgaande verkeer blijft de Vorleweg afgesloten.

Het vervolg

De werkzaamheden voor fase 3 duren tot ongeveer eind mei. Daarna volgen nog fase 4 en 5. Fase 4 en 5 bestaan uit werkzaamheden in de Domeinenstraat. Hier worden alleen verkeerskundige maatregelen getroffen. Als alles volgens planning verloopt, zijn alle fases begin juli 2020 afgerond.

Informatie

Aannemersbedrijf Gebr. Remmits BV uit Wijchen heeft de omwonenden per brief op de hoogte gesteld. Voor praktische afstemming tijdens de uitvoering kunt u rechtstreeks contact opnemen met Gebr. Remmits via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Heeft u andere vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met mevrouw C. Verrijdt, Werkorganisatie CGM via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..