Nu velen thuis zijn en binnen zitten, zetten de Millse Seniorenorganisaties acties op touw.

Het zijn geen huisbezoeken maar wel manieren om contact te leggen of iets leuks te doen.
Heb je ergens advies of hulp bij nodig? Hier genoemde organisaties helpen u graag verder.
Iedere hieronder niet genoemde (semi)seniorenorganisatie wordt uitgenodigd zijn bereikbaarheid voor dienstverlening, in deze Coronatijd, hier aan toe te voegen. Graag een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Op de 50+ pagina in de Neije krant zal dat zo mogelijk meegenomen worden.

Het SWOM is bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor alle denkbare vragen.

De LOM zendt uit in extra en speciale programma’s met informatie en muziek, interactief!
Zondagmiddag en vrijdagavond met een verzoekplatenprogramma. Het INFO-blok is uitgebreid met een uitzending op dinsdagochtend.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het (SHC) Seniorenhobbycentrum helpt bij digitale vragen. Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. U krijgt zo spoedig mogelijk een reactie.
Ook voor hobby’s is het Seniorenhobbycentrum bereikbaar. Je bent thuis bezig met een hobby en wilt advies? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De KBO’s leggen al van oudsher huisbezoeken af. Nu dat niet gaat zetten ze in op Zorgcirkels. Ga naar www.50plusmill.nl en klik op KBO. Kies jouw KBO en kijk hoe je contact kunt leggen en geef je op om mee te doen.

De LZC wil in haar Leenbank legpuzzels beschikbaar stellen. Zij vraagt eenieder legpuzzels van de zolder of uit de kast te halen en die door te geven aan het secretariaat van de Langenboomse Zorg Centraal. Daar wordt ook de bezorging geregeld. Hetzelfde willen zij doen met boeken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Let op er staat geen .nl maar .nu)

Type www.lzc.nu (Let op er staat geen .nl maar lzc.nu)

Uitbreiding Info-blok van de SWOM en LOM

Dankzij enkele vrijwilligers is het mogelijk de zendtijd van het Info-blok vaker te gaan uitzenden. In deze tijd van Corona-virus maatregelen zal dat een welkome afleiding zijn voor veel senioren. Het Info-blok zend al uit op vrijdagmorgen van 11.00 uur tot 12.00 uur. Dit wordt nu uitgebreid met een uitzending op de dinsdagmorgen eveneens van 11.00 uur tot 12.00 uur. Gedurende de Corona-virus maatregelen blijft dat zo.

De besturen van de SWOM en de LOM juichen deze inzet van harte toe en hopen dat er veel naar geluisterd wordt. Onder de naam "Hoe gaat het?" gaan Anco Bloemendal, Ad Berends en Guus Fonteijn de uitzendingen verzorgen.

In dit live radio programma presenteren zij naast leuke muziek ook twee informatieblokjes. Zij houden interviews met bekende personen. De muziekkeuze ligt in handen van Martin Nabuurs.
Bovendien zullen twee ouderen die thuis zijn, telefonisch worden geïnterviewd.
Bekeken wordt nog of iemand uit onze gemeente een gesproken column wil verzorgen.

Het is een interactief programma en dat wil zeggen dat de luisteraar kan bellen met vragen en opmerkingen.

Bereikbaar via email zijn:

SWOM: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
LOM: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
SHC: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hobby advies: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KBO Langenboom: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KBO Mill: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KBO Wilbertoord: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op de volgende websites meer informatie:

www.50plusmill.nl Voor veel informatie van SWOM, SHC, KBO en Wensbus.
www.lokaleomroepmill.nl Voor informatie uit te dragen en te ontvangen op radio en kabelkrant.
www.seniorenhobbycentrum.nl Voor advies en assistentie bij uitoefening van je hobby’s.
www.lzc.nu Voor legpuzzels en boeken in Langenboom