Sinds de scholen gesloten zijn, wordt er thuis hard gewerkt en wordt de tijd goed benut. De zesjarige Mare uit Sint Hubert zag op tv het filmpje voor de helden in de zorg en ging ook aan de slag.

Ze schilderde een rood hart op een t-shirt en nu hangt het voor het raam speciaal voor alle Helden in de zorg. Zo laten we de zorgmedewerkers – die dag en nacht in de weer zijn - weten dat we aan ze denken. Ook belangrijk dat onze kinderen zich dat beseffen.

Om alle mensen in de zorg te steunen in de strijd tegen corona roepen beroepsverenigingen KNMG, KNOV (verloskundigen), KNMT (tandartsen), KNGF (fysiotherapeuten) en vakbond FBZ waarbij ook NVO is aangesloten, Nederlanders op om gezamenlijk een wit shirt met een hart achter de ramen te hangen.
Daarmee kunnen mensen hun steun betuigen aan medewerkers in de zorg. De oproep wordt gedaan in een bijzondere film die online te bekijken is. Inmiddels zijn op social media al shirts en persoonlijke steunbetuigingen met #mijnhartvoordezorg te vinden.

Mensen kunnen het initiatief ‘Mijn hart voor de zorg’ eenvoudig vanuit huis steunen, met middelen die ze al in huis hebben. Maak op een wit T-shirt een groot rood hart, eventueel met een persoonlijke boodschap voor de mensen in de zorg. Hang die voor het raam en deel er ook een foto of filmpje van op social media met de hashtag #mijnhartvoordezorg.