Veel patiënten, cliënten en bewoners van zorginstellingen zijn vanwege het Coronavirus momenteel verstoken van persoonlijk contact met hun familie en andere naasten.

Een droevige situatie, want hierdoor dreigen deze mensen steeds meer te vereenzamen. Zeker als je beseft dat zorgpersoneel geen ruimte heeft om extra aandacht aan deze mensen te besteden, hoe graag ze dat ook zouden willen.

Verbinding

Vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid is drukkerij Weemen in Haps na gaan denken hoe zij er toch voor kunnen zorgen dat familieleden enigermate in contact kunnen blijven met hun naasten in zorginstellingen. En ze kregen een idee, een idee waar inmiddels Bernhoven, Zorgcentra Pantein en de woonlocaties van ZZG Zorggroep zich enthousiast achter hebben geschaard. Samen met deze zorginstellingen willen ze er alles aan doen om familieleden zoveel mogelijk in verbinding te brengen met hun naasten.

Placemat en fotokaarten

Speciaal voor dit initiatief heeft Weemen de website www.verzachteenzaamheid.nl gelanceerd. Via deze website kunnen familieleden voor hun naasten gratis hun eigen gepersonaliseerde placemat ontwerpen, compleet met foto’s en een persoonlijke boodschap. Van de foto’s krijgt men ook nog 8 fotokaarten. Weemen zal tevens zorgen voor de productie van de placemats en de fotokaarten én de verzending ervan naar de betreffende instelling, geheel belangeloos.
Weemen hoopt dat men met deze actie toch een stuk verlichting en blijdschap kan brengen in deze barre en bizarre tijd.

Heb je ook een naaste die verblijft in een van de deelnemende zorginstellingen? Doe mee met de actie!

Heb je een naaste die in een andere zorginstelling verblijft en zou je die ook graag verrassen met een persoonlijke boodschap? Laat de betreffende zorginstelling dan contact met Weemen in Haps opnemen via www.verzachteenzaamheid.nl.