Ronnie de Wit samen met burgemeester Jaume Dulsat voor zijn horecabedrijf.

Sinds maart vorig jaar woont Ronald Cornelisse (alias Ronnie de Wit) in het Spaanse Lloret de Mar. Hij is daar mede-eigenaar van een steakhouse.

Alles hier in Mill achterlaten om definitief in Spanje te gaan wonen doe je niet zomaar. “Dat besluit ging inderdaad niet over 1 nacht ijs,” vertelt Ronald. “Ik heb hier al eerder 3 jaar gewerkt en ik had in Nederland meer heimwee naar Spanje dan dat ik had om in Nederland te blijven. Denken en het dan ook daadwerkelijk doen is weer wat anders, maar omdat ik van mening ben dat je moet proberen om je dromen waar te maken heb ik de stap gezet om naar Spanje te gaan. En het eerste jaar is prima bevallen, het concept wat we hier aanbieden is enorm goed aangeslagen.”

Lloret de Mar heeft zo’n 38.000 eigen inwoners. Ronald: “Dat loopt in de zomer op naar ruim 200.000, vanaf april begint het hier normaal gesproken drukker te worden.” Normaal gesproken inderdaad, want door het Coronavirus en alle maatregelen die er zijn genomen zal het voor veel vakantieoorden anders zijn dan verwacht. “Net als in Nederland dachten we hier eerst ook, ach het is in China en het zal allemaal wel meevallen. Maar dan zie je het via Italië en Madrid dichterbij komen en toen waren we hier ook zelf aan de beurt. Nu is alles gesloten, ik woon 2 minuten lopen van het strand, maar niemand mag hier het huis uit. Ik kan bijvoorbeeld ook niet naar het restaurant om er te klussen, dus ik zit nu rustig hier thuis en wacht af wat er gaat gebeuren.”

In Mill en omgeving kenden we Ronald ook als zanger, DJ en entertainer Ronnie de Wit. In Spanje doet hij daar op dit moment niets mee. “Eigenlijk heb ik daar helemaal geen tijd voor. Het seizoen begint voor ons restaurant in april, vanaf juni wordt het erg druk en dan wordt het weer wat rustiger, medio november gaat alles hier dicht. Alles is hier op toerisme gericht. Dan heb je een paar maanden om weer alles voor te bereiden voor het nieuwe seizoen start.” In het seizoen is Ronald vanaf vroeg in de ochtend tot middernacht druk in het restaurant. “Er zijn hier voldoende feestcafé ’s waar ik als zanger op zou kunnen treden, maar dat lukt niet in combinatie met ons restaurant.”

Aan terug naar Mill komen denkt Ronald nog niet. “Al zou ik dat willen, nu kan ik sowieso het land niet uit. Maar we gaan dit alles wel onder controle krijgen, maar het duurt even en dan zetten we de schouders er weer onder.” Ronald nodigt iedereen van harte uit, als alles weer open is om langs te komen in zijn steakhouse, The Ritz Restaurant in Lloret de Mar.

Meer weten? Like de Facebookpagina van The Ritz Restaurant Lloret of Ronnie de Wit.