Aan de Hoogstraat in Mill zijn een nieuwe fietsenstalling en een abri (bushokje) gebouwd. Dat was hard nodig want met name de oude fietsenstalling was aan vervanging toe.

Vernield

De vervanging van de fietsenstalling was nodig omdat deze zwaar beschadigd was. De stalling had helaas veel te lijden onder vernielingen en telkens repareren werd te duur. Met name het telkens herstellen van de vernielde, gebogen glasplaten werd een prijzig verhaal. De nieuwe fietsenstalling en abri zijn geleverd door Armada Mobility BV uit Nieuwegein en daar gebouwd in samenwerking met Wegenbouwbedrijf Henk Dinnissen uit Wilbertoord. In de fietsenstalling is ruimte voor zestig fietsen.

Toekomstbomen

Voor de vervanging van de fietsenstalling en abri zijn drie bomen gekapt. Dat was nodig omdat deze zorgden voor hinderlijke wortelopdruk. De bomen verplaatsen bleek niet goed mogelijk. Ter vervanging van deze drie gekapte bomen zijn echter aan de andere zijde van de Hoogstraat twee andere bomen geplant. Dit betreft zogenaamde ‘toekomstbomen’. Toekomstbomen zijn bomen die in de toekomst de tijd en de ruimte krijgen om uit te groeien tot volwaardige, oude monumentale bomen. De hele infrastructuur rondom zo’n boom is daar geschikt voor en dat zal in de toekomst ook zo blijven.