Foto: Cockie Kremers

Uiteraard worden net als alle andere bands en artiesten ook de Eightball Boppers in deze rare tijd getroffen door de corona crisis.

Optredens tot 1 juni zijn geannuleerd. Hierdoor hebben de heren rockers wel tijd om aan extra (eigen) nummers te werken zodat ze, als ze weer het podium op mogen, het publiek weer flink kunnen laten swingen, feesten en genieten.

Optredens

Er stonden heel wat optredens op het programma tussen begin maart en 1 juni. Zoals de SpringSwing in Groningen, deze is tot nader order uitgesteld, terwijl de Paasparty bij Biker's Best in Renswoude dit jaar helemaal niet door kan gaan. Maar voor 2021 staan Eightball Boppers weer op het programma om het gemis van dit jaar dubbel en dwars in te halen. Dit geldt ook voor het optreden op Koningsnacht in de Preek in Uden. Rock Around the Jukebox in Rosmalen, oorspronkelijk op 10 mei gepland, is uitgesteld naar 28 juni, terwijl de dansparty van DoubleU in het Limburgse Elsloo nog geen nieuwe datum heeft. De rockers hopen dat ze spoedig weer aan de slag kunnen. Ze mogen toch wel zeker zijn van o.a. de 15e jubileumeditie van het Classic USA Treffen in Reuver op 6 september waar ze ook op het programma staan. Als buitenlandse kers op de taart is er het befaamde Béthune Rétro festival in Bethune, Frankrijk eind augustus, waar Eightball Boppers op zaterdag en zondag 29 en 30 augustus zullen spelen. Als alles volgens plan verloopt, staan ze de vrijdag ervoor (28 augustus) nog in Akersloot op rock-‘&-roll street.

Chuck Berry tribute

tribute bands schieten in Nederland als paddenstoelen uit de grond: alle grote namen uit de jaren 60, 70 en 80 worden inmiddels wel gecoverd. Maar één naam ontbrak tot dusverre in die lijst en dat was Chuck Berry. Maar Eightball Boppers brachten daar een verandering in. Sinds enige tijd brengen zij op verzoek een hele Chuck Berry set. Berry's "Maybellene" uit 1955 is één van de eerste rock-'n-roll nummers. Meest bekend werden zijn composities echter door uitvoeringen van anderen, zoals ‘O Carol’ en ‘Come On’ door de Rolling Stones, ‘Rock ’n Roll Music’ door de Beatles of 'Johnny B Goode' door ontelbare artiesten van de Carpenters tot Jimi Hendrix.

Erg bijzonder en zeer herkenbaar is het gitaarspel van Chuck Berry. Maar Eightball Boppers gitarist Bert Damink is natuurlijk niet de eerste de beste gitarist en kent de kneepjes van Chucks licks en loopjes – zoals de fameuze ‘slur’ als geen ander; bovendien bezit hij precies dezelfde kersenrode Gibson gitaar als Chuck. En of Bert ook de beroemde duckwalk doet, die Chuck naar eigen zeggen deed om de kreukels in zijn pak te verdoezelen, is tijdens een optreden van 8BB te zien.

Online

Dat Eightball Boppers met hun muziek in originele jaren vijftig-sound veel mensen een plezier doet wisten ze al. Dat is namelijk bij de optredens in binnen- en buitenland op de dansvloer te zien. Maar nu er even geen live optredens zijn, merken de rockers dat het aantal bezoekers op de website en YouTube toeneemt. Daar is namelijk altijd, Corona of niet, veel muziek van Eightball Boppers terug te vinden. Zo kan men toch voorzien in het broodnodige portie 8BB-muziek.

Like voor meer informatie en om op de hoogte te blijven de Facebookpagina en bezoek de informatieve website. Ook voor de webshop met o.a. Eightball Boppers Cd’s en Dvd’s zie www.8bb.nl.