Door Elly Meijnders - Dat schoot de afgelopen week een paar maal door mij heen.

Het verlies van een dierbare waar je de begrafenis niet van kan en mag bijwonen. Je zieke kind, dat je niet kunt gaan verzorgen. Je oma of opa die je niet kunt bezoeken in het zorgcentrum. En maar in je eentje thuis zitten, het is doodstil om je heen. Je wordt niet opgeslokt door een programma buitenshuis, maar moet je vertier zelf opzoeken. En al die vragen: zou ik nu wel of niet zelf mijn boodschappen nog kunnen gaan doen? Ik heb een gebroken kies en kan de tandarts niet bezoeken. En wanneer is dit allemaal afgelopen en kunnen wij weer verder met ons gewone leven?

Saamhorigheid

Maar gelukkig is daar de saamhorigheid, de vraag hoe het met je gaat. Wij hebben de telefoon, de mail, de websites, de t.v. Wij geven elkaar tips en sturen leuke filmpjes aan elkaar. Op tv op Nederland 2 worden iedere dag programma’s gedraaid uit de oude doos. En dan zie je een programma als “Zeg eens Aaa” en komen mensen als Mies Bouwman, Sonja Barend en Rudi Carrel voorbij. Of je ziet een mooi natuurprogramma. En twee keer per week luister je op de LOM naar het radioprogramma “Hoe gaat het”. En via de website www.50plusmill.nl doe je mee met de gymles van Jordi en Marion Paters. Voor mensen in het buitengebied die geen kabel hebben maar een schotel met Canal digitaal nog een tip. Je kunt tijdelijk gratis films kijken op de kanalen 21 t/m 24 en op 63 kunt u op RTL Lounge tv allerlei leuke programma’s zien.

Puzzels

Zelf zal ik dat niet doen, heb er te weinig geduld voor, maar er zijn legio mensen die momenteel hun puzzel liefhebberij weer oppakken. Legpuzzels bedoel ik dan. De Langenboomse Zorgschakel heeft puzzels liggen aan de Haagbeuk 25. U kunt ze daar brengen en ophalen. Aan de Dorpsstraat 36 zit een mini bieb. Als u zelf niet kunt komen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en er wordt getracht u het gewenste te bezorgen.

Kaartje

Een kaartje sturen kan natuurlijk ook. Of een lekker broodje brengen, een pannetje soep. Met de wens: “Maak je geen zorgen, daar schiet je niets mee op”. Zo kan de Zorgboerderij de Horst momenteel geen gasten ontvangen en stuurde aan de clienten de hartelijke groeten.

Samenmillensinthubert

En wat die saamhorigheid betreft: De gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Sint Anthonis en Mill en Sint Hubert hebben met Sociom een platform opgesteld waar hulpvragen en aanbod van hulp bij elkaar komen. Niet iedereen is echter digitaal vaardig en weet dit platform te vinden. Daarom wordt ook de omgeving opgeroepen om mensen te helpen met het plaatsen van een verzoek of het zoeken binnen het aanbod. Het plaatsen van een bericht is eenvoudig en wijst zich vanzelf. Mocht het toch niet lukken, dan kunnen mensen contact opnemen met welzijnsorganisatie Sociom. Zij helpen graag verder en zijn bereikbaar op telefoonnummer 0485–700500 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Zie ook www.gemeente-mill.nl.