Nu we zo veel als mogelijk thuis moeten blijven is het extra belangrijk om gebruik te maken van de verschillende mogelijkheden om contact te leggen, om ondersteuning te zoeken en de kans op vereenzaming tegen te gaan.

Hieronder volgen een aantal mogelijkheden:

Diensten LZC

Zie hiervoor de website www.lzc.nu (let op: er staat geen lzc.nl maar lzc.nu). Klik op ‘Diensten’ en lees daar hoe je van welke diensten gebruik kunt maken.

Een van die diensten is ‘Vragen en contact’. Misschien heb je behoefte aan een praatje, wil je graag af te toe gebeld worden, bel dan naar 0486-431622, of 06 13203968 of 06 26949923. Ook als je mensen kent van wie je weet dat ze graag een keer gebeld worden.
Deze dienst gaan we proberen uit te breiden door samen met de KBO zogcirkels op te gaan zetten. In zo’n cirkel deel je je tel nummer met een aantal andere KBO- en/of LZC-leden uit Langenboom, zodat je ook elkaar regelmatig kunt bellen. Bedoeld als je het prettig vindt vooral in deze tijd regelmatig telefonisch contact te hebben. Wil je graag deelnemen aan zo’n zorgcirkel bel dan naar het secretariaat van LZC 0486-431649 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Uitwisseling van legpuzzels en boeken groot succes

In de carport op Haagbeuk 25 worden steeds meer puzzels en boeken neergelegd. Legpuzzels voor dorpsgenoten, die hieraan behoefte hebben in deze tijd van aan huis gebonden zijn. Heeft u een boek of (leg)puzzels? Breng ze dan naar Haagbeuk 25 in Langenboom en leg ze daar in de carport. Wilt u graag een boek of (leg)puzzel? Dan kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor boeken kun je ook terecht op Dorpsstraat 36. Daar staat een mini-bibliotheek. Hier kunt u boeken neerzetten en/of meenemen. Tessa Bouman houdt deze mini-bieb in de gaten.

Extra tips voor mantelzorgers

Het coronavirus heeft gevolgen voor iedereen. Zeker ook voor mantelzorgers en voor degene voor wie je zorgt. Wil je weten waar je als mantelzorger hulp kunt krijgen? Hierbij enkele tips:

  • Centrum Mantelzorg Land van Cuijk. Heb je vragen of behoefte aan een luisterend oor? Neem gerust contact op met ons als Centrum Mantelzorg Land van Cuijk. Dit kan per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 0485-846 739. Aangezien zij veelal vanuit huis werken, staat de telefoon doorgeschakeld naar hun mobiele telefoons.
  • Sociom is bereikbaar voor wie hen nodig heeft. Bel met hulpvragen het algemene nummer: 0485-700 500 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Buiten kantooruren geldt in dringende gevallen het crisisnummer: 0485-722 112. Locaties zijn momenteel gesloten.
  • LZC. Dienst mantelzorg. Bel 048-431622 of 0613203968.

Geheugentraining

“Weet je nog wel…?”. Vaak helaas niet meer zo goed. Daarom vindt sinds januari dit jaar voor belangstellenden een keer per maand op de maandagochtend geheugentraining plaats. Op speelse wijze oefenen deelnemers hun geheugen: gezellig, leerzaam en (inter)actief. Iedereen is welkom, leeftijd speelt geen rol.
Op 9 maart werd alweer de 3de bijeenkomst gehouden. Hierbij een kort verslag van een van de begeleidsters:
“Na de koffie zijn we met het thema zuivel aan de slag gegaan. Aan de hand van enkele filmpjes konden we kennismaken met de koeien op de boerderij, het maken van kaas en de moderne snufjes in de stal op de boerderij. Op tafel lagen folders en boekjes met informatie over zuivel en kaas. Over deze onderwerpen hebben we samen een kruiswoordpuzzel gemaakt waarbij alle antwoorden terug te vinden waren in de boekjes. “Oh ja, nou weet ik het weer!” was een veel gehoorde uitspraak. Aansluitend hadden we meerkeuzevragen en aan de hand van een afbeelding gezocht naar spreekwoorden. Door goed te kijken kwam weer veel in herinnering. Voor de liefhebbers hadden we verse melk rechtstreeks van de boerderij en Hollandse kaas. Er is aandacht geweest voor het opfrissen van ons geheugen en iedereen vond het gezellig om op een interactieve wijze met elkaar het geheugen te trainen.”
Wanneer de volgende bijeenkomst gepland wordt is nog niet bekend, dit i.v.m. de coronamaatregelen. Zie hiervoor onze website: www.lzc.nu.

Overzicht van de LZC agenda in april

Als gevolg van de laatste coronamaatregelen vervallen alle bijeenkomsten en activiteiten van de LZC in ieder geval tot en met 28 april.