In verband met het Coronavirus ziet de herdenking op 4 mei er dit jaar anders uit. We proberen binnen de mogelijkheden van de afgekondigde maatregelen een waardige herdenking te organiseren. Ook als inwoner kunt u hier vanuit thuis aan mee doen en een bijdrage aan leveren.

Kranslegging

De traditionele ceremonie bij het monument aan het Acaciahof kan dit jaar niet doorgaan. Wel wordt er door de gemeente namens alle inwoners bij het monument een krans gelegd ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers van de gemeente Mill en Sint Hubert. De toespraak van de burgemeester wordt op beeld uitgesproken en is na te lezen via de Neije Krant en social media.

De vlag

Het Comité 4 en 5 mei van de gemeente Mill en Sint Hubert sluit aan bij de landelijke vraag van het Nationaal Comité 4 en 5 mei aan heel Nederland om op 4 mei de hele dag de vlag halfstok te hangen en op 5 mei de vlag uit te steken. Doet u mee? Zo herdenken we samen en dragen we samen de vrijheid uit als eerbetoon aan hen die ons 75 jaar geleden hebben bevrijd.

Taptoe en Wilhelmus

Zoals ieder jaar wordt tijdens de Nationale Herdenking om 19.58 uur het signaal Taptoe geblazen, gevolgd door twee minuten stilte om 20.00 uur. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei omarmt, evenzoals het lokaal comité, het initiatief van de Oranjevereniging in Etten-Leur en roept alle blazers van Nederland op het Taptoe signaal mee te spelen vanuit huis. Na de twee minuten stilte klinkt het Wilhelmus. Het Nationaal Comité nodigt iedereen uit om thuis mee te zingen.

Bijeenkomst gedecoreerden 27 april gaat niet door

Het jaarlijkse samenzijn van alle gedecoreerden op Koningsdag kan dit jaar niet doorgaan. Er wordt nog bekeken of later dit jaar een bijeenkomst voor gedecoreerden kan worden georganiseerd. Dit zou bijvoorbeeld het moment kunnen zijn van de fysieke uitreiking van de lintjes in 2020.