Surfschool Wim Reijs gelegen aan recreatieplas De Kuilen in Langenboom is na 35 jaar gestopt. Wim Reijs vertelt: ‘ik heb meer dan 35 jaar een mooie tijd gehad op de Kuilen. Inmiddels ben ik op een leeftijd gekomen dat het tijd is om het rustiger aan te gaan doen.'

Surfschool Wim Reijs is begonnen in ongeveer 1985, in eerste instantie in een oude schaftkeet. Begin 1990 waaide deze door een storm om. Hierna werd het stenen gebouwtje geplaatst op de Kuilen in Langenboom.

Wim heeft in deze periode vele mensen uit verschillende landen leren surfen. Met veel plezier leerde hij de mensen in enkele uren vertrouwd raken met hun plank, het zeil en de verschillende windrichtingen. De oudste leerling begon met surfen toen zij 83 jaar was. De jongste was de hond van Wim zelf, een kooikerhondje waarmee hij op televisie kwam bij Hart van Nederland.

Met warme herinneringen kijkt Wim terug op de afgelopen 35 jaar. Hij heeft de Kuilen zien veranderen van een zandafgraving naar een prachtig natuurgebied waar iedereen in rust kan recreëren en de natuur zich verder kan ontwikkelen.

Wim Reijs: 'Gezondheid is het allerbelangrijkste. Daar worden we ons extra bewust van in deze bijzondere tijd. Ondanks dat de surfschool gestopt is, vind ik het fijn om nog naar de Kuilen te fietsen. Ik hoop dat dan ook nog jaren te kunnen blijven doen'