Foto: Cockie Kremers

Sinds vorige week mogen de verblijfsaccommodaties in de gemeente Mill en Sint Hubert en in de rest van het Land van Cuijk weer toeristen en recreanten ontvangen. Mits wordt voldaan aan een aantal voorwaarden, zoals eigen sanitaire voorzieningen voor de bezoekers.

Gezien de prachtige natuur in en rond de gemeente Mill en Sint Hubert (foto Cockie Kremers) maken veel toeristen en recreanten weer graag gebruik van de aanwezige verblijfsvoorzieningen in onze omgeving.

De ruimere mogelijkheden geeft een aantal toeristische ondernemers in het Land van Cuijk in ieder geval weer lucht. Zo schrijft het Regionaal Bureau Toerisme Land van Cuijk (rbtlandvancuijk.nl) in haar nieuwsbrief deze week. Nu veel Nederlanders er graag een paar dagen tussenuit willen en de mogelijkheden voor vakanties in andere landen nog beperkt zijn, wordt een grote vraag naar verblijfsaccommodaties in eigen land verwacht. Dat biedt kansen, ook voor ondernemers in het Land van Cuijk.

Uiteraard moeten gastheren én gasten zich nog steeds (kunnen) houden aan de afspraak dat we minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar houden. Bovendien is groepsvorming, anders dan het eigen huishouden, niet toegestaan. Voor met name groepsaccommodaties brengt dat de beperking met zich mee dat zij geen grote groepen gasten mogen ontvangen, die niet samen één huishouden vormen. Informeer bij de diverse ondernemers naar hun individuele mogelijkheden.

Zie voor meer informatie rond toeristische zaken in onze regio ook www.rbtlandvancuijk.nl.