Alweer 10 jaar woont de aan de Karstraat in Mill geboren en getogen Paul Verheijen op het eiland Santorini in Griekenland. Dit samen met zijn vrouw en 2 kinderen. “Mensen kennen de afbeeldingen wel met witte huisjes en kerkjes met blauwe koepels, dat is hier allemaal om de hoek. We wonen eigenlijk in een ansichtkaart.”

Paul heeft in Mill lange tijd bij Apollo gevolleybald maar was voornamelijk actief bij scouting Mill. Eerst als jeugdlid en daarna jarenlang als leider bij de verkenners. “Na eerst jaren in ‘s-Hertogenbosch gewoond te hebben had ik de gelegenheid om in Griekenland iets nieuws te doen. Daarop ben ik met mijn Griekse vrouw en onze toen 9 maanden jonge baby naar Santorini vertrokken waar we nu na 10 jaar nog steeds wonen. In de tussentijd hebben we nog een dochter gekregen.”

De echtgenote van Paul is psychotherapeute. “Zelf zit ik in de groothandel in souvenirs op dit Griekse eiland. Dat is veel werk want het is een eiland beroemd om zijn uitzicht met witte huisjes, ezels en witte kerkjes met hun blauwe koepels. Ook heb je hier zicht op een actieve vulkaan. Dat alles trekt hier normaal gesproken duizenden toeristen per dag naar Santorini. Het eiland zelf heeft zo’n 15.000 inwoners en een veelvoud hiervan komt dagelijks via cruiseschepen en chartervluchten naar ons toe.” Nu met het Coronavirus is dat helemaal stil komen liggen. “Dat betekent ook dat mijn werk volledig stilligt, want er is geen enkele toerist.”

Vanaf deze week worden de maatregelen er wel versoepeld. “Scholen blijven nog dicht, maar winkels mogen wel weer open. Dat dan met maatregelen zoals 2 meter afstand van elkaar. Maar er zijn nog steeds geen toeristen, vliegtuigmaatschappijen vliegen niet en er zijn ook geen boten. Dus winkels open heeft wat dat betreft nog niet erg veel zin.” Vervelen doet Paul zich nog niet. “Om de tijd nu door te komen klus ik wat in huis, draai ik muziek voor een lokaal radiostation en organiseer ik een motorsponsorrit tegen prostaatkanker.”

Op Santorini is niemand besmet of ziek geweest door het Coronavirus. “Gelukkig is er op het eiland inderdaad geen enkel coronageval geconstateerd en zijn we allemaal gezond. De Griekse regering heeft bij de eerste ziekte gevallen erg adequaat gereageerd en heeft het land al op 10 maart in lockdown gezet. Daardoor zijn er erg weinig mensen in Griekenland ziek geworden.” De lockdown houdt in dat men thuis moet blijven en alleen voor noodzakelijke dingen uit huis mogen. “Als je de deur uit wilt moet je een sms sturen naar een nummer van de overheid, je naam, je woonplaats en een code met wat je gaat doen. Je krijgt ook een bevestiging daarvan. Er zijn ook politiecontroles om te kijken of je dat berichtje wel gestuurd hebt en je krijgt een boete als dat niet zo is.”

De ouders van Paul zouden rond deze tijd op bezoek komen op Santorini. Maar omdat het vliegverkeer platligt, gaat dat dus nog even niet door. “We hopen allemaal dat het vanaf deze week wat beter wordt en dat er nog iets van het toeristische seizoen te redden valt want daar zijn we nu van afhankelijk. Omdat we het hier in Griekenland goed gedaan hebben met het coronavirus vergeleken met de rest van Europa, is het in ieder geval een veilige bestemming. En als we weer mogen vliegen komen we met de feestdagen natuurlijk ook weer op bezoek bij mijn ouders en mijn zus met haar gezin in de Karstraat!” In het telefonische interview wat Corné Kremers met Paul had in het L.O.M.-radioprogramma MossTime, zei Paul ook toe dan bij de L.O.M. een programma te komen presenteren als hij in Mill is, want die hobby heeft hij ook op Santorini.