Als gevolg van het doormaken van het coronavirus kunt u klachten hebben als kortademigheid, benauwdheid, moeheid, verminderde kracht/conditie/balans, verminderde concentratie en geheugen, angsten, depressie.

Vooral na een ziekenhuisopname waarbij u langer op de intensive care heeft gelegen komt het veel voor dat er ook langdurige fysieke (o.a. spierzwakte), psychische (o.a. angst, slaapproblemen, concentratieproblemen, verminderde eetlust, stemmingswisselingen) en cognitieve klachten zijn (o.a verminderd denken en plannen, afgeleid zijn door drukte/geluiden en licht). De verzamelnaam hiervoor is: PICS (Post Intensive Care Syndroom). Hierdoor kunt u misschien niet op het oude niveau functioneren, levert u aan zelfstandigheid in en heeft u een verminderde kwaliteit van leven. Om met deze klachten te helpen werken zo nodig een longfysiotherapeut, geriatrisch fysiotherapeut, psychosomatisch fysiotherapeut, diëtist, logopedist en psycholoog samen.

Wilt u meer weten over hulp voor de hiervoor genoemde klachten kunt u bellen naar longfysiotherapeute Marja Vos. Fysiotherapie Mill. Telefoon: 0485-451107.