Hoogleraar Cardiologie Angela Maas treedt toe tot het Comité van Aanbeveling van Stichting Kies voor Leven.

Wegens het verruilen van zijn Tweede Kamer stoel in Den Haag voor het provinciehuis van Brabant om er gedeputeerde te worden, diende onze landelijk werkende goede doelen organisatie op zoek te gaan naar een vervanger.

De zeer gerenommeerde hoogleraar cardiologie Angela Maas gaat Erik Ronnes vervangen en treedt toe tot het Comité van Aanbeveling van Stichting Kies voor Leven.

“De toetreding van Mw. Angela Maas tot ons Comité van Aanbeveling is van bijzondere waarde. Door haar betrokkenheid bij andere organisaties, zij is o.a. oprichtster van het onderzoeksfonds Hart voor Vrouwen, heeft zij al veel kunnen betekenen voor de vrouwspecifieke kant van hart- en vaatziekten. Bovendien spreekt zij onze doelgroep enorm aan. We zijn trots dat zij haar naam nu ook aan onze goede doelen organisatie heeft verbonden. Op https://www.radboudumc.nl/personen/angela-maas lees je meer over prof. dr. Angela Maas, dé pionier op het gebied van vrouwencardiologie”, aldus Toon Hermsen, oprichter en voorzitter van de Stichting Kies voor Leven.

Een comité van aanbeveling is een door een organisatie met een ideëel doel verzamelde groep personen van aanzien die zich onbezoldigd en vertrouwelijk verbinden om de goede naam van een organisatie te garanderen. Het Comité van Aanbeveling bestaat verder uit: Liane den Haan (Directeur ANBO), Hans Stam (oud-Directeur Hartstichting), Prof. Ton Gorgels (Hoogleraar Cardiologie), Ronald Melieste (Voorzitter NRR), Janneke Wittekoek (Directeur Heartlife Klinieken), Ruud Koster (Cardiologist, Researcher), Henk Valk (CEO Philips Benelux), Drs. Cathy van Beek (Topvrouw in de zorg), Jan van Overveld (Voorzitter Hartpatiënten Nederland), Bettina Heefer (Initiatiefnemer Hart4ALL) en Jordan ven Bergen (Directeur GeefGratis).

De samenstelling van het comité laat zien dat er een breed draagvlak bestaat voor het doel van Stichting Kies voor Leven. Bovenstaande groep onderschrijft de ambities van de stichting en draagt hen een warm hart toe.

Al sinds 2003 stelt Stichting Kies voor Leven zich ten doel om op nationaal niveau mensen te motiveren om in hun eigen regio hartveilige 6-minutenzones te creëren. Zij doen dat volkomen belangeloos. Zo is in elke buurt snelle hulp bij een hartstilstand te organiseren.

Meer weten? www.kiesvoorleven.nl