Twaalf speciaalbiertjes verpakt tussen het hooi in een geschenkdoos aan huis bezorgd! Deze ‘hoj’bierbox is een initiatief van Support Your Locals Land van Cuijk. Alle negen microbrouwerijen uit de regio doen mee.

Na de Goei Gerei Box, de borrelbox en de ontbijtbox is de lekkere box met twaalf speciaalbieren uit de eigen regio een nieuwe kans om kennis te maken met streekprodukten. Dit keer onder het motto ‘Zuupyourlocals’.

De ‘hoi’bierbox bevat speciaalbieren van de volgende brouwerijen: Kloosterbierbrouwerij Toebes (Sint Agatha), de Cuijkse Brouwbrigade, Gradoen (Boxmeer), De Stramme Kabouter en De Blauwe Knoop (beiden uit Mill), Graafsch Genot, Machutus Hobbybrouwerij Escharen en de Gennepse bierbrouwers van De Tortelduif en d’Ooijevaer.

In de speciaalbierenbox zit een korte beschrijving van de regionale bieren en de deelnemende brouwerijen. Als extraatje is een verjaardagskalender over de geschiedenis van het lokale bier in Land van Cuijk en Gennep toegevoegd, samengesteld door bierkenner en journalist Twan Dohmen.

Met de twaalf speciaalbieren kan vanaf deze week elke dag met een biertje afgeteld worden naar 1 juni, de datum dat de horeca onder de strikte voorwaarden van de 1,5 meter maatschappij weer open mag.

“Het zijn lastige tijden voor ons allemaal. Met de samenleving gaat ook de economie voor een deel ‘op slot’. Onder andere de horeca en de recreatie- en evenementenbranche liggen op hun gat. Veel lokale voedselproducenten zijn voor een (groot) deel van hun afzet afhankelijk van diezelfde horeca” zeggen ondernemers Robert Hermens uit Mill en Tessa Hermanussen uit Beers, de initiatiefnemers van de Land van Cuijkse variant van Support Your Locals.

“Het is onze drijfveer om lokale produkten, gemaakt en geteeld door producenten uit het Land van Cuijk, via ‘korte ketens’ naar de consument te brengen én ervoor te zorgen dat lokale ondernemers geholpen worden in moeilijke tijden. We vinden het in deze bijzondere tijd belangrijk iets extra’s bij te dragen aan de streek waar we met veel plezier wonen.”

De bierbox is te bestellen voor 32,50 euro en wordt aan huis geleverd. Leuk als geschenk aan een goede bekende of jezelf natuurlijk.

Kijk voor meer informatie en bestellingen van de hoj’bierbox op www.supportyourlocalslandvancuijk.nl.