Naast het RIVM, de Rijksoverheid, de Veiligheidsregio en de GGD vervult ook de gemeente Mill en Sint Hubert een rol in de communicatie over het coronavirus, vooral als het gaat om lokale berichtgeving.

De gemeente vindt het in deze tijden extra belangrijk dat inwoners en ondernemers goed geïnformeerd zijn en bij de gemeente terecht kunnen met hun vragen en zorgen. Om deze reden heeft de gemeente het onderzoeksbureau Research2Evolve opdracht gegeven een onderzoek uit te zetten onder het digitale inwonerspanel naar hoe de gemeentelijke coronacommunicatie tot op heden wordt ervaren.

De online vragenlijst is op 21 april 2020 verstuurd naar het digitale inwonerspanel van de gemeente Mill en Sint Hubert en als open link gedeeld via diverse gemeentelijke kanalen. De vragenlijst heeft opengestaan tot en met zondag 3 mei 2020. 388 respondenten hebben de online vragenlijst ingevuld. Burgemeester Walraven over het belang van het onderzoek: “De coronacrisis is een ongekende situatie, voor ons allemaal. Wij doen als gemeente ons uiterste best om iedereen zo goed mogelijk te ondersteunen in deze bijzondere tijd, maar daarvoor moeten we de mensen wel kunnen bereiken, letterlijk en figuurlijk. Door te onderzoeken in hoeverre we op dit moment in de (informatie)behoeften van onze inwoners voorzien, kunnen we waar nodig bijsturen. Ik ben verheugd met de overwegend positieve resultaten van het onderzoek. We blijven uiteraard werken aan de verdere verbetering van onze communicatie.”

Resultaten overwegend positief

De resultaten van het onderzoek zijn overwegend positief. Slechts 5% van de respondenten was ontevreden over de manier waarop er door de gemeente gecommuniceerd wordt over corona. Een ruime meerderheid vindt dat de gemeente de juiste toon gebruikt in haar communicatie over corona en dat de berichtgeving relevant, nuttig, helder en duidelijk is. Maar 3% vindt dat dit niet zo is. De gemeente ziet ruimte voor verbetering in de vindbaarheid van informatie en het op tijd communiceren, al was slechts 7% van de respondenten hier ontevreden over.

Ook panellid worden

Wilt u deelnemen aan toekomstige onderzoeken van de gemeente Mill en Sint Hubert? Meld u dan aan voor het digitale inwonerspanel op www.inwonerspanelgemeente-mill.nl. Als lid van dit panel ontvangt u een paar keer per jaar via de mail een aantal vragen over uiteenlopende onderwerpen. Geef uw mening over het huidige en toekomstige beleid van de gemeente Mill en Sint Hubert en maak het verschil.