Gedwongen door Corona stond het St BarbaraGilde voor een enorme uitdaging. De bestelde potgrond was een week voor de geplande huis aan huis verkoop geleverd. Vanwege de grote gezondheidsrisico’s was rondgaan met potgrond niet verantwoord en werd de HAH verkoop gecanceld.

In de hoop de financiële schade zo beperkt mogelijk te houden werden de inwoners opgeroepen om hun potgrond te bestellen en vooraf te betalen. Na bestelling zouden wij deze komen brengen. Dat dit tot een groot succes zou leiden hebben we niet alleen gehoopt maar we hebben mogen ervaren dat dit werkelijkheid is geworden.

Met dank aan alle afnemers en begunstigers kan het St BarbaraGilde terug kijken op een geweldige verlopen potgrondactie. Op de werf van Bouwbedrijf van Tienen liggen nog slechts enkele zakken, we zijn bijna helemaal los. Een extra compliment daarbij is voor gildebroeder Ad Schuurmans, die in zijn eentje bijna de hele verkoop heeft geregeld.

Door het grote succes blijven we in staat om luister te geven aan bijzondere activiteiten in onze gemeenschap. Om dit ook op de lange termijn te kunnen blijven doen zou het prettig zijn als ons gilde versterkt zou worden met enkele nieuwe leden. Mocht je interesse hebben of meer willen weten over het lidmaatschap van het St BarbaraGilde, kun je contact opnemen met onze eerste Deken Boris Chapchal of met gildezuster Anna-Marie Verberk.

Nogmaals onze dank en we wensen u allen een bloemrijk jaar en blijf vooral gezond.