De Bibliotheken in het Land van Cuijk en Maasduinen zijn sinds afgelopen maandag 18 mei weer open. Daar zijn we erg blij mee. We kijken er naar uit om onze leden weer te ontvangen!

Achter de schermen is er hard gewerkt om de vestigingen klaar te maken voor het nieuwe normaal. De bibliotheken zijn aangepast aan de richtlijnen van de overheid en gaan veilig open voor het uitlenen en terugbrengen van materialen. Vanwege deze maatregelen draaien de bibliotheken niet op volledige bezetting en gelden de komende periode aangepaste openingstijden. De openingstijden en belangrijkste Corona-maatregelen zijn te vinden op: www.biblioplus.nl/corona.

Stapsgewijze uitbreiding dienstverlening

De dienstverlening is anders dan we gewend zijn. Tijdens een kort bezoek kunnen leden boeken inleveren en nieuwe boeken lenen. De boeken die worden ingeleverd gaan 72 uur in quarantaine. Het reserveren van boeken en inschrijven voor een lidmaatschap is ook weer mogelijk.

Helaas is er nog geen mogelijkheid om gebruik te maken van de werkplekken en leestafels of koffie te drinken. Ook gaan de activiteiten in de Bibliotheken nog niet van start (online blijven we natuurlijk actief!). Stapsgewijs en veilig breiden we uit naar een langer verblijf in de bibliotheken met activiteiten, werk- studieplekken, spreekuren, cursussen rondom digitale vaardigheden en taalbegeleiding vanuit het Taalpunt.