Zaterdag 4 juli as is het weer zover. Nog ruim 5 weken te gaan, maar zowel de Millse Missie Vrienden, verantwoordelijke ambtenaren van gemeente Mill en Sint Hubert als Sympany krijgen signalen dat inwoners uitzien naar de eerstkomende kledinginzameling voor Centre Simama door de Millse Missie Vrienden.

Mocht het Coronavirus tegen die tijd nog maatregelen vragen dan zoeken zij daar een (alternatieve) weg in.

Ruim in deze periode van huisarrest gerust uw kledingkasten op, maar bewaar het tot die tijd. De Millse Missie Vrienden zorgen voor een goede bestemming en hun inzet wordt ook nog beloond met een financiële tegemoetkoming die zij in maandelijkse termijnen rechtstreeks naar Centre Simama overmaken. De mensen in CongoKisangani met een beperking en de sociaal zwakkere burgers die door deze organisatie worden ondersteund kunnen hierdoor enorm geholpen worden.

Mogelijk hebt u gelezen dat de textieldepots overvol zitten. Dat is ook de reden waarom de kledingcontainers in Mill soms vergezeld worden met zakken zwervend erop heen. Gezien de positieve ervaringen met Sympany garanderen zij dat de ingezamelde kleding van 4 juli wederom met zorg zal worden gesorteerd en gedistribueerd. Een reden te meer om de zakken tot zaterdag 4 juli te bewaren.

De Millse Missie Vrienden zien u gevulde zakken graag tegemoet.