Het sociaal en maatschappelijk werk ziet er sinds 15 maart opeens heel anders uit.

De sociaal werkers van Sociom blijven contact houden met hun cliënten via telefoon, beeldbellen of een bezoekje op gepaste afstand. Maar soms is écht face-to-face contact noodzakelijk, omdat het ergere situaties voorkomt. Daarom maakte Sociom speciale ‘coronaproof’ spreekkamers in Cuijk en Boxmeer. Ook op andere locaties volgen zulke spreekkamers.

Coronaproof spreekkamer

De spreekkamers zijn ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM. Er zijn aangegeven looprichtingen, ontsmettingsmiddelen, er is ruime afstand tussen de aanwezigen en een uitgebreid protocol waarin alle afspraken zijn vastgelegd. Zo zijn zowel cliënten als medewerkers zo goed mogelijk beschermd.

Huiselijk geweld of schulden

De spreekkamers zijn in het kantoor van Sociom in Cuijk en in jongerencentrum The Unit in Boxmeer. Als het nodig is, dan kan de sociaal werker hier afspreken met cliënten. Bijvoorbeeld voor een huiselijk geweldzaak, gesprekken met statushouders over huisvesting of een gesprek met een van de sociaal raadslieden over schulden of thuisadministratie waarbij veel papierwerk komt kijken.

Over Sociom

Sociom is een brede organisatie voor sociaal werk en werkt voor de vijf gemeenten in het Land van Cuijk en voor de gemeente West Maas en Waal.