Foto: Cockie Kremers

Aanstaande maandag 1 juni openen horecaondernemers om 12.00 uur weer hun horecabedrijven en terrassen. Dit alles onder strikte voorwaarden vanuit de overheid.

In Mill slaan de gezamenlijke horecaondernemers van Grandcafé ’t Lagerhuis, café Libre, café de Winkel, Kasteel Tongelaar, café Royal, Plaza de Frietkraam en Zo, Brasserie d’n Buurman, café ’t Heike en Grandcafé ’t Centrum ineen. Samen met 0485-events en Ontdek Mill realiseren zij een gezamenlijk terras in het Aldendrielpark. De gemeente heeft onder voorwaarden besloten hiervoor de mogelijkheden tijdelijk te verruimen, om de vaste horecalocaties te ontlasten in verband met de verwachte drukte.

“We doen dit voor elkaar en met elkaar,” vertelt Geert Swartjes. Hij is samen met Ad Berends, Bart van Hees en Nicky Swartjes initiatiefnemer en kartrekker van dit Zomerterras. “Maar wat belangrijk is om direct aan te geven, is dat ook in het Aldendrielpark de afspraken gelden die er zijn in de strijd tegen het Coronavirus. Dus met 2 personen aan een tafeltje, of je moet een gezin zijn wat op eenzelfde adres woont, afstand houden van elkaar, van elk tafeltje kan 1 persoon bij de bar de bestelling ophalen en vooral rekening houden met elkaar. Als dit alles niet lukt, dan zal het lastig worden dit Zomerterras vaker te organiseren.”

Want dat het niet om een eenmalig terras gaat is wel de bedoeling. Geert: “We willen elke vrijdag en zaterdag van 16.00 uur tot 22.00 uur open en op zondag van 14.00 uur tot 22.00 uur. In de vakantieperiode is het Zomerterras ook op woensdag en donderdag geopend.” Het is ook niet meer dan een terras. “Klopt, het is geen evenement. We hebben naast wat achtergrondmuziek nu ook geen podium met live optredens of ander entertainment. Later als de regels nog wat versoepeld worden is er wellicht meer mogelijk, maar dat ligt er ook aan hoe het nu gaat. Daarom is het erg belangrijk dat iedereen zich aan de regels blijft houden, dan is er later wellicht meer mogelijk.”

Naast een bar en toiletvoorzieningen met alle hygiënemaatregelen, zijn er verpakte ijsjes, zakjes snoep en chips te koop. De Valkhoeve uit Mill en Het Moment uit Langenboom zorgen voor borrelplankjes met heerlijke streekproducten. “In het park komen 72 tafeltjes te staan met 4 stoelen aan een tafeltje. Dit alles met voldoende ruimte tussen de tafeltjes in en ook de looppaden naar bijvoorbeeld de bar en toiletten zijn ruim genoeg om afstand te bewaren van elkaar. Het zal even wennen worden in deze setting omdat je niet zomaar een praatje kan maken en bij bekenden kan aanschuiven. Dat is nu helaas nog niet mogelijk. Daar zien wij de meeste uitdaging in. We gaan het voor en met elkaar doen en we hebben er vertrouwen in dat iedereen rekening met elkaar zal houden. Want we hebben in Mill al vaker laten zien dat we samen heel wat kunnen organiseren.”

Meer weten? Like dan de Facebookpagina van Zomerterras Mill.