Foto: Cockie Kremers

Vanaf aanstaande maandag 1 juni mag de horeca vanaf 12.00 uur onder voorwaarden weer open. Sjors Dollevoet opende vorig jaar september de deuren van Brasserie d’n Buurman aan de Stationsstraat in Mill en moest deze – net als alle andere horeca – op zondag 15 maart vrij plotseling sluiten.

Sjors: “Die dag zal ik niet zo snel vergeten. Het was natuurlijk wel al een beetje bekend dat er maatregelen zouden komen, maar dat we om half zes te horen zouden krijgen dat we om zes uur moesten sluiten, dat was wel een verrassing.”

De zaak zat op 15 maart bijna helemaal vol. “We zouden net een diner gaan draaien toen we moesten sluiten. Gelukkig begreep iedereen het wel. We hebben sommige maaltijden die besteld waren bij de mensen thuisgebracht, maar verder hield het hier snel op.” Omdat men wel verwacht had dat er wat zou gaan gebeuren, was men in de week ervoor al begonnen met maaltijden bezorgen. “In de week daarna heb ik contact opgenomen met Bram van de Ven van Albert Heijn aan de Markt in Mill met de vraag of we er een koelkast neer mochten zetten met vers belegde broodjes. Dat liep gelukkig goed.” Vorige week heeft Sjors de koelkast weer teruggehaald naar het eigen pand aan de Stationsstraat ter voorbereiding op de heropening op 1 juni.

“Afgelopen week waren we gesloten om alles voor te bereiden om maandagmiddag weer open te gaan. Sinds deze week is ook duidelijk wat we wel en niet kunnen doen. We hebben nu alles zo ingericht dat we aan de protocollen voldoen. Werkplekken, keuken, toiletten, menukaart, terras en alle andere zaken zijn nu gereed om weer een frisse start te maken.”

Zie de Facebookpagina van d’n Buurman Mill voor de actuele stand van zaken.