Vanwege het COVID-19 virus zijn De Inloop en ook de Computerinloop tot nader order gesloten. Volg hierover de berichtgeving van Langenboom Zorg Centraal.

In deze “Corona”-tijd zijn we vaak met meer mensen thuis en zitten we ook vaak achter meerdere computers/laptop. En je wilt natuurlijk net díe bestanden hebben die op die andere laptop staan, waarop ze aan het werken zijn. Natuurlijk kun je kopiëren naar een usb-stick, bewerken van het bestand en later weer terugzetten, maar er zijn andere (mooiere) wegen. Bijvoorbeeld het delen van een map met een andere pc/laptop binnenshuis.

Hoe doe je dat?
We hebben het over binnenshuis en op dezelfde WiFi onder Windows 10. Er is in deze situatie wel van uitgegaan dat je een wachtwoord op je pc’s gebruikt.
(Aanmelding met afbeeldingswachtwoord instellen / Aanmeldingsopties / Aanmelding vereisen: Als pc uit de slaapstand wordt gehaald / Kies Wachtwoord: Toevoegen: Wachtwoord en Bevestig wachtwoord.)
DELEN VAN EEN MAP: Ga via Zoeken (vergrootglas) op de verschillende pc/laptops naar: Netwerkcentrum en kies daar voor: Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen. Kies voor: (Particulier netwerk ->) Netwerkdetectie inschakelen aanvinken.
Ga op de 1e pc naar de map die je wilt delen met een ander laptop, rechtermuisknop en kies: Eigenschappen / Tabblad Delen / Klik op Delen / Kies voor Delen en Gereed.
Op de 2e laptop ga je naar Netwerk en Klik op de Computer waarvan je een map wilde delen. Er wordt gevraagd om de gebruikersnaam en wachtwoord van die computer. Vul die in en hierna is de map volledig voor je beschikbaar.
Wil je het delen van de map beëindigen? Ga op de de 1e pc naar de betreffende map, rechtermuisknop en kies: Eigenschappen / Tabblad Delen / Klik op Geavanceerd delen / Vink uit: Deze map delen / Ok /Sluiten.

Succes en blijf gezond.