De Dorpsraad wil de entrees van het dorp aan de Pastoor Jacobsstraat verfraaien. Gezien de huidige kwaliteit van de groenvoorziening en de vele passanten verdient Sint Hubert een betere uitstraling.

Nadat dit plan door alle ontwikkelingen rondom de N264 tijdelijk was uitgesteld, is hierover eind vorig jaar met aanwonenden van gedachte gewisseld. Deze input is bij de provincie en gemeente ingebracht. Het doel is de verfraaiing van de entrees samen met de geplande herstructurering van de kom van Sint Hubert uit te voeren.

Omdat er aan de zijde van Haps minder mogelijkheden zijn om aanpassingen door te voeren zal hier een beperkte verandering komen. De Dorpsraad wil een gemeenschappelijk te gebruiken aankondigingsbord voor evenementen en een beter onderhoud van de bermen.

Aan de zijde van Erica is er veel meer ruimte waardoor er ook meer mogelijkheden zijn om het groen een betere uitstraling te geven. Naast een aankondigingsbord voor evenementen is hier een kleurrijke begroeiing gewenst met, waarbij er bij de ontwikkeling rekening gehouden wordt met minimale ontwikkeling van onkruid. Een ander voornemen is om een plek in te richten voor insecten, hommels en bijen voor een duurzame omgeving.

Mochten er nog andere suggesties zijn dan hoort de Dorpsraad dat graag. Deze kunnen gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wat betreft de vorderingen m.b.t. herstructurering van de kom of de aanpak van het buitengebied rondom de N264: deze zijn nog steeds volgen via www.brabant.nl/N264.
Hier kunt u alle notulen, voorstellen en presentaties terugvinden.

De directe links naar deze twee projecten zijn:
https://www.brabant.nl/onderwerpen/verkeer-en-vervoer/wegen/wegenprojecten-in-brabant/n264-uden-sint-hubert-haps/n264-herinrichting-sint-hubert
https://www.brabant.nl/onderwerpen/verkeer-en-vervoer/wegen/wegenprojecten-in-brabant/n264-uden-sint-hubert-haps/n264-odiliapeel-haps