In augustus vorig jaar namen Willemien Vloet en Herman Janssen grandcafé ’t Centrum aan de Kerkstraat in Mill van Francien en Jack Rooijakkers over.

“We hebben in eerste instantie alles bij het oude gelaten,” vertelt Herman. “Maar we vonden het nu tijd worden er meer ons eigen gezicht aan te geven. Samen met onze kinderen Roel en Masja hebben we de nieuwe frisse uitstraling hier binnen en buiten bedacht, maar ook de nieuwe menukaart en website: www.hetcentrummill.nl.”

Bij binnenkomst valt meteen de nieuwe frisse en eigentijdse inrichting op, waarbij de gezelligheid is gebleven. `t Centrum heeft een kleine metamorfose ondergaan, Willemien: “Nieuw logo, verlichting, een andere raamdecoratie, mooie tegels achter de koffiehoek, meer kleur doordat de lambrisering is geschilderd en uiteraard een wat ruimere opstelling van tafels en stoelen, om goed te kunnen voldoen aan de maatregelen rond het Coronavirus.”

Belangrijk bij deze vernieuwde inrichting vonden zij, dat een bredere groep gasten zich er thuis zou moeten kunnen voelen. “We merkten dat er de behoefte is voor jong en oud om in Mill te vertoeven en op zoek zijn naar een plekje om lekker te lunchen en eten of een drankje te doen. Die groep willen we ook graag bedienen, maar uiteraard houden we ook rekening met onze vaste gasten die al vele jaren hier trouwe bezoekers zijn.”

Roel (23 jaar), zoon van Willemien en Herman is verantwoordelijk voor de keuken, menukaart en uitstraling van de gerechten. “Ik heb een koksopleiding gehad bij De Rooi Pannen in Tilburg en heb in mijn stageperiode bij verschillende restaurants gewerkt onder leiding van verschillende sterren chefs. Bij mijn stage tijdens deze periode heb ik ook bij het beste, groenterestaurant van Nederland in 2017 gewerkt.

Op basis van wat de vaste gasten gewend zijn, hebben ze de menukaart wat aangepast. Zo zijn er wel wat vertrouwde gerechten gebleven, maar er zijn ook veel nieuwe gerechten te bestellen. Roel: “We werken uitsluitend met verse producten. We houden rekening met seizoens- en streekproducten waardoor je ook echt proeft dat het vers is.” Nieuw is daarnaast ook een 3-gangen- keuzemenu. “Voor een vast bedrag kan men dan kiezen uit verschillende voor- hoofd- en nagerechten en zo het eigen 3 gangendiner samenstellen. Vooral gasten die de tijd hebben om gezellig te tafelen, kunnen hiervoor kiezen, al is het natuurlijk ook nog altijd mogelijk alleen een hoofdgerecht te bestellen als men wat minder tijd heeft om te eten.”

Naast een vernieuwde menukaart voor het restaurant, is er ook gewerkt aan de lunchkaart en aan zaken voor passanten en toeristen die even hun wandel- of fietstocht willen onderbreken. Willemien: “Zo hebben we ons assortiment koffie flink uitgebreid. Al onze medewerkers krijgen een Barista-cursus zodat we een heerlijk kopje koffie kunnen serveren. Op onze lunchkaart staan wat nieuwe zaken en ook hebben we diverse borrelplankjes voor degene die gezellig een drankje willen doen.”

Mede dankzij de medewerking van de pastoor, het kerkbestuur en de gemeente, heeft ‘t Centrum ook het terras uit kunnen breiden. Herman: “Daar zijn we erg blij mee. Zeker bij mooi weer hebben we een gezellig terras aan het kerkplein en nu met de Corona Maatregelen, hebben we die extra ruimte hard nodig.”

Meer weten of reserveren? Bel 0485-451904, like de Facebookpagina en zie www.hetcentrummill.nl.