Vanwege het Covid-19 virus zijn De Inloop en ook de Computerinloop’ tot nader order gesloten. Volg hierover de berichtgeving van Langenboom Zorg Centraal.

In het vorige artikel werd het bewerken van documenten op een andere pc of laptop binnen hetzelfde netwerk besproken. Dat werkt prima als je alléén aan een document werkt. Het wordt een probleem als op de andere computer het document geopend is of iemand is het aan het bewerken met het risico dat je werkt verliest. Ook als de andere computer aangesloten is op een ander netwerk of op een andere locatie staat lukt het zo niet.

Het beste en snelste programma daarvoor is OneDrive van Microsoft. Voordeel is dat het op elke computer met Windows 10 besturingssysteem is geïnstalleerd en je gratis 5 Gigabyte opslagruimte in de cloud tot je beschikking hebt. Beide personen moeten een Microsoft e-mailadres hebben, eindigend op: @hotmail.com of @outlook.com.

Het is een systeem wat je even moet oefenen maar in het kort werkt het als volgt;

Open in OneDrive een nieuwe map met daarin een nieuw bestand, bijvoorbeeld Word. Daarna deel je de map met de andere persoon door een link te sturen. Je geeft daarbij een volledige volmacht om het bestand te bewerken. Als je nu allebei het document met de onlineversie van Word opent kunnen jullie het samen bewerken en je ziet onmiddellijk wat de ander doet. Het best is om af te spreken aan welk deel of alinea ieder werkt. De online versie van Office documenten werkt het beste in de Edge Browser. Daarin zijn vereenvoudigde versies van Word, Excel, PowerPoint beschikbaar (gratis!) Het inloggen gaat gemakkelijk met mailadres en bijbehorend wachtwoord. Een online gemaakt document kun je ook op je computer opslaan. Dus ook als je geen Office programma hebt is dit een oplossing.

Vooralsnog gaat de donderdagmiddag-computerinloop niet door. Afstand houden en alles voortdurend desinfecteren zal problemen geven. Wel bieden we de mogelijkheid om te bellen en eventueel met Whatsapp Video oplossingen toe te lichten. Dit bellen kan dan op de donderdagen tussen 13.30 en 14.30 u: Frans Muller 06-51268797 of Koos Sommers 06 29130582.