Wanneer is geriatriefysiotherapie voor u geschikt?

  • u bent slecht ter been
  • u bent gevallen of bang om te vallen
  • u kunt niet meer lopen zonder hulpmiddel
  • u durft niet meer te fietsen
  • u kunt moeilijk uit uw stoel of uit uw bed komen
  • u heeft problemen met uw zelfverzorging of het doen van uw huishouden
  • u komt uit een ziekenhuis, verpleeghuis of revalidatiecentrum en heeft therapie nodig
  • u partner of familielid zorgt voor u en wil graag tips en adviezen
  • uw conditie gaat achteruit

Met andere woorden: als je met het ouder worden een periode doormaakt die ten koste gaat van de kwaliteit van leven

Eigenlijk kan elke oudere die problemen ondervindt van kwetsbaarheid een keer gezien worden door een geriatriefysiotherapeut. Ik bezit een uitgebreide kennis en een specifiek netwerk om de kwaliteit van leven te verbeteren. Daarbij kan gedacht worden aan informatie, advies, begeleiding en activering.

Wat kan en doet de geriatriefysiotherapeut?

Het functieniveau wordt in kaart gebracht. Als voorbeeld: meten van stabiliteit om te kijken of iemand nog veilig kan fietsen, of het meten van spierkracht bij de vraag of een traplift wel noodzakelijk is. De conditie wordt gemeten, is deze nog te verbeteren en trainbaar of is compenseren middels een voorziening of hulpmiddel de juiste oplossing. Verder is er aandacht voor preventie. Zoals voorlichting rondom een gezonde leefstijl, maar ook het adviseren en coachen spelen daarbij een belangrijke rol. Middels fysieke fitheidstesten krijgt men inzicht in zijn fitheid.

Ook valpreventie is een zeer belangrijk onderdeel binnen de preventie. Er wordt een screening gemaakt in de thuissituatie op het gebied van valrisico, het beweeggedrag en problemen in de leefomgeving. Dan volgt een analyse van de spierkracht, het uithoudingsvermogen, het evenwicht en indien aanwezig het valrisico. De veiligheid bij uitvoer van dagelijkse activiteiten kan in kaart worden gebracht. Daarnaast geef ik inzicht in de valrisico’s in en om het huis en het voorkomen daarvan.

Schakel op tijd een geriatriefysiotherapeut in want ieder mens heeft in principe de mogelijkheid om weer sterker te worden en meer in balans te komen.
Preventieve trainingsgroep voor ouderen: elke vrijdagmiddag van 15.00-16.00 uur. Dan komt kracht, conditie, mobiliteit, evenwicht, coördinatie en valpreventie aan bod. Dit wordt niet door de verzekering vergoed. Aanmelden bij Fysiotherapie Mill, telefoon 0485-451107.
Een extra stapje kan veel betekenen!

Ik werk samen met andere zorgverleners om u heen, zoals bijvoorbeeld de thuiszorg, de ergotherapeut en de huisarts. Ik ben lid van ParkinsonNet, het MS netwerk, Claudicationet, het CVA netwerk en het geriatrienetwerk Nijmegen.
Indien u niet naar de praktijk kunt komen, is het natuurlijk mogelijk om fysiotherapie aan huis te krijgen. Samen gaan we aan het werk om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Voor het maken van een afspraak zijn wij telefonisch bereikbaar of u kunt langskomen in de praktijk met of zonder verwijzing van de huisarts.

Fysiotherapie Mill
Langeboomseweg 2b
5451 JK Mill
Tel: (0485) 451107
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.