De vrienden van Amicitia in Langenboom hebben dragen jaarlijks bij aan de vitalisering van de muziekvereniging. Met hun financiële ondersteuning zijn in 2019 twee tenorsaxofoons aangeschaft. Daarnaast hebben de vrienden geïnvesteerd in de toekomst van Amicitia met hun bijdrage voor de 30+ leerlingenklas.

Onder normale omstandigheden komt de vriendenschare voor de zomer bijeen in het thuishonk van Amicitia: ‘t Bloasschuurke. Enerzijds om elkaar informeel te treffen en de onderlinge band van de vrienden te versterken. Anderzijds als bedankje vanuit Amicitia. Ze bieden de unieke mogelijkheid om in die intieme omgeving wat interne informatie van de muziekvereniging en wat muzikale klanken te delen. Een van de vaste onderwerpen op de agenda is de bestemming van het vriendengeld in 2019.

Deze jaarlijkse vriendenbijeenkomst is door de coronamaatregelen in het water gevallen. Het programma van die avond stond in de steigers en de uitnodigingen waren klaar, toen de intelligente lockdown werd doorgevoerd. Omdat de totale vriendenschare inmiddels is gegroeid naar 90 unieke adressen, meent het bestuur van de vriendencommissie dat het lastig zal zijn om zo’n ‘massaal’ treffen op korte termijn op een verantwoorde manier te kunnen organiseren. Toch wil de vriendencommissie op een creatieve manier de twee tenorsaxofoons presenteren aan hun achterban. Op de foto spelen Amica de Kroon (rechts) en Henriëtte van Uden voor het Bloasschuurke aan de Dominicanenstraat in Langenboom op hun nieuwe blaasinstrument.

Een eeuw jong

Ook het 100-jarig bestaan van de Langenboomse muziekvereniging in oktober 2021 en de activiteiten in het jubileumjaar zou ter spraken zijn gekomen. De vriendencommissie trekt er hard aan om het aantal unieke vriendenadressen te laten groeien naar honderd. Dat zou een prachtig vriendencadeau zijn en een flinke steun voor het jubilerende Amicitia. Vrienden steunen Amicitia met 25 euro per persoon per jaar en al dat geld komt ten goede aan de continuïteit van de muziekvereniging.

Ook vriend worden? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk voor meer informatie op www.amicitia-langenboom.nl (steun Amicitia).