Vanwege het COVID-19 virus zijn De Inloop en ook de Computerinloop tot nader order gesloten of beperkt geöpend. Volg hierover de berichtgeving van Langenboom Zorg Centraal.

Toetsenbordinstelling wijzigen in Windows 10

Ziet u in Windows 10 plotseling andere tekens op het scherm dan u intoetst op het toetsenbord? Dan is het verkeerde toetsenbord ingesteld.

Talen op de PC

Op de computer kunt u meerdere talen instellen. Bij elke taal hoort een gebruikelijk toetsenbord. U kunt echter per ongeluk, door bijvoorbeeld een toetscombinatie, de instellingen van het toetsenbord aanpassen. Het juiste toetsenbord staat dan niet meer geselecteerd bij uw taal. Daarom verschijnen er andere tekens op het scherm dan u intoetst op het toetsenbord.

Taal wijzigen

Vervelend als het toetsenbord raar doet, maar gelukkig is dat snel verholpen. Druk tegelijk op de toetsen Ctrl en Shift. Blijven de rare of vreemde tekens? Doe dan het volgende:
Klik op de Startknop.
Klik op Instellingen (pictogram van een tandwiel) -> Tijd en taal.
Klik aan de linkerkant op Taal.
Klik onder 'Voorkeurstalen' op Nederland (Nederlands).
Klik op Opties.
Onder 'Toetsenborden' staan een of meer toetsenborden. Het juiste toetsenbord is 'Verenigde Staten (internationaal) Qwerty'.
Staat dit toetsenbord er niet? Klik dan op Een toetsenbord toevoegen en klik vervolgens op het juiste toetsenbord.
Heb u twee toetsenborden staan? Verwijder de verkeerde, zodat alleen 'Verenigde Staten (internationaal) Qwerty' er nog staat. Hierdoor wisselt u namelijk niet meer per ongeluk van toetsenbordinstelling. Klik hiervoor op het verkeerde toetsenbord -> Verwijderen.

Vooralsnog gaat de donderdagmiddag-computerinloop niet door. Afstand houden en alles voortdurend desinfecteren zal problemen geven. Wel bieden we de mogelijkheid om te bellen en eventueel met Whatsapp Video oplossingen toe te lichten. Dit bellen kan dan op de donderdagen tussen 13.30 en 14.30 u: Frans Muller 06-51268797 of Koos Sommers 06 29130582.