Voldoende vrije tijd is een belangrijk middel om gezond te leven. Het is tijd die we na ons werk, vrijwilligerswerk of studie, kunnen besteden aan ontspanning.

Tijd vrijmaken voor sport, hobby’s, sociale contacten en vakantie is heilzaam. De energie die is verbruikt tijdens de normale, dagelijkse werkzaamheden kan weer worden aangevuld. Werkstress kan wegvloeien. Wie te weinig vrije tijd heeft, kan lichamelijke, geestelijke of sociale problemen ervaren zoals oververmoeidheid, stress en conflicten in familie- of vriendenkring.

Van de totale 24 uur die in een dag zit, hebben we ongeveer vijf tot zes uur vrije tijd. Dat is tijd die we niet hoeven te besteden aan werk en zorg, het huishouden of om te slapen. Wat doen we met die kostbare uurtjes? Een groot deel van onze vrije tijd, gemiddeld twee uur per dag, kijken we naar de televisie of tablet. Contact met familieleden, vrienden en kennissen neemt anderhalf uur in beslag. Ongeveer een halfuur per dag slaan we de tijd stuk met spelletjes, knutselen of hobby’s.

Vrije tijd kan als geen ander worden ingezet als middel om een gezonde leefstijl na te jagen. Zo kunnen de uren vrije tijd worden besteed aan bewegen - sport, of deelnemers worden van het Senioren Hobby Centrum. Ben je enthousiast geworden en wil je graag deelnemen dan is het advies om zo snel mogelijk in te schrijven voor het nieuwe seizoen dat start op 2 september. De volgorde van inschrijving is bepalend voor deelname, dus wees er op tijd bij en schrijf je nu in voor 31 juli.

We handhaven natuurlijk de richtlijnen van het RIVM - afstand houden 1.5 meter is een gegeven. Geïnteresseerd - Bel of mail Ans Bardoel T.06-34484961- Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - meer info: website www.seniorenhobbycentrum.nl / www.jeugdhobbycentrum.nl.