Patronaatgebouw Stationsstraat Mill in 1920 (Foto: Stichting Myllesheem)

In het souterrain van Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill is sinds maart 2012 Stichting Myllesheem gevestigd.

Een fraaie ruimte vol met foto’s, een aantal schilderijen, verschillende vitrines met afbeeldingen, oorkondes en boeken. Maar elke woensdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur zijn er leden van Myllesheem te vinden. En deze club geïnteresseerden in de geschiedenis van Mill is op zoek naar extra leden. Maar ook kunt u er terecht met vragen, ideeën, filmbeelden, foto’s en andere materialen uit het Millse verleden.

De leden van Myllesheem zochten al heel wat zaken uit zoals bijvoorbeeld het ontstaan van de abdij Marienweerd, waarom de Groote Prins zo heet, dat er ook een Kleine Prins was, waarom veel boerderijen namen hadden en waar bijnamen van inwoners vandaan komen. Maar er is ook nog best veel uit te zoeken. Waar komen straatnamen vandaan, wie bouwde er bepaalde panden in Mill en wie woonde er zoal. Maar er is nog veel meer te bedenken wat uitgezocht zou moeten worden en ook belangrijk, wat nog vastgelegd moet worden voor later.

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van Mill? Vindt u het leuk om zaken uit te zoeken en verder uit te diepen? Vindt u het leuk om dit soort zaken te verwerken in de computer? Is uw antwoord op 1 of meerdere vragen ja? Neem dan contact op met Stichting Myllesheem. Loop eens binnen bij de heemkamer in Myllesweerd op woensdagavond. Of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..