Op vrijdag 3 juli jl. nam Jos van Boekel, na 45 jaar, afscheid van ’t Stekske in Langenboom. Dit gebeurde natuurlijk helemaal in stijl. Jos staat zowel in Mill als in Langenboom bekend als een fervent carnavalsvierder, zomercarnaval was dan ook het thema van de dag!

Na een kopje koffie in de ochtend samen met zijn vrouw Sjan en zijn kinderen en klein kinderen kwam de carnavalswagen van de Verkuskoppen voorrijden. Jos stapte samen met zijn familie op en werd onder genot van een gezellig carnavalsmuziekje naar de school gereden waar alle kinderen hem buiten op stond te wachten. Jos werd welkom geheten, toegezongen en gekroond tot zomerprins van 't Stekske. Na het welkom was er een korte optocht door de mooi versierde wijk waar ouders, oud-leerlingen en collega's hem toezwaaiden.

De kinderen hadden na de optocht een drietal workshops waar zij maskers maakten, cocktails samenstelden en muziek maakten. Natuurlijk werd deze dag afgesloten met een heuse pronkzitting. De kinderen hadden namelijk al enkele weken, onder leiding van een echte dans-juf, in het geheim dansjes ingestudeerd. Als afsluiting werd het afscheidslied nog eenmaal voor Jos gezongen:

Hoi meester Jos ga lekker genieten... genieten van jouw pensioen!

Het was gezellig al die jaren, steeds minder haren!

Meester Jos ga lekker genieten, vergeten doen wij je echt nooit!