Mill - Op dit moment is het landelijke CDA actief op zoek naar de nieuwe partijleider. De vraag is wie van de drie het zal gaan worden?

Zowel Hugo de Jonge, Mona Keijzer als Pieter Omtzigt zijn nog in de race. Ook in deze verkiezingsstrijd kunnen de landelijke kopstukken op steun vanuit onze gemeente rekenen. De lokale partij CDA Mill en Sint Hubert heeft namelijk actief contact met haar collega’s uit de regio, de provincie, Den Haag en in Europa.

Vorige week donderdag bracht staatssecretaris Mona Keijzer een bezoek aan het melkveebedrijf van Hans en Sonja Vermeulen in Sint Hubert. Samen met collega ondernemers gingen ze met Mona in gesprek over de ontwikkelingen in de agrarische sector en de specifieke de stand van zaken in Brabant.

Een paar dagen laten gingen Mark Janssen, Danielle Kremers en Erik van Gerwen in Oss in gesprek met Hugo de Jonge, minister en vicepremier. Vanuit het lokale netwerk werden zorgprofessionals bij elkaar gebracht. Eenieder kreeg de mogelijkheid om een boodschap aan Hugo mee te geven. Naar aanleiding van deze signalen uit het werkveld, ontstond een gesprek over de ontwikkelingen, financiering en waardering van de zorg.

Tussen maandag 6 juli en donderdag 9 juli wordt er door leden gestemd, mogelijk volgt er een tweede stemronde. Maandag 13 juli zal dan bekend worden wie de lijsttrekker van het landelijke CDA zal worden tijdens de verkiezingen in maart 2021. www.cdamill.nl