Ongelooflijk was de drukte bij de kledinginzameling zaterdag 4 juli jl. Zowel in Wilbertoord, Sint Hubert als in Mill was er geen moment van stilte.

Auto’s reden af en aan. Met niet één zak maar soms de auto vol. Zelfs mensen buiten onze gemeente kwamen, geattendeerd door de publiciteit en gecharmeerd voor het doel, hun kleding en lompen brengen. Om 12.00 uur was de vrachtwagen al vol waarvoor normaliter de hele dag nodig is. Sympany zorgde snel voor een tweede exemplaar die eind van de middag wederom gevuld was. Ook in Langenboom, met hun eigen project, was het resultaat meer dan andere keren.

Corona heeft naast veel ellende ook tijd gegeven om kasten op te ruimen. Helaas droegen ook vele nabestaanden de kleren weer over van hun dierbare overledenen. Elke keer weer een mooi gebaar met een goede bestemming.

De Congolese organisatie Centre Simama kan met deze opbrengst weer enorm veel mensen met een beperking en sociaal zwakkere burgers ondersteuning bieden. Maar liefst 8335 kg staat voor een enorm gebaar in zowel materiele (aanbod van kleding) als financiële middelen.

Blijf sparen; blijf bewaren! Zaterdag 10 oktober staan de vrijwilligers van de Millse Missie Vrienden weer voor uw klaar.