Deze zomer nemen meer dan 4200 kinderen van 29 basisscholen in het Land van Cuijk en Maasduinen deel aan het zomerproject van BiblioPlus: ‘Duik met een boek de zomer in!’ Zij doen dit om hun leesniveau tijdens de vakantie op peil te houden.

Lees de zomer door

De leesprestaties van kinderen gaan enorm vooruit als zij iedere dag 15 minuten lezen. Op scholen is er veel aandacht voor het lezen, maar hoe zorgen we ervoor dat het lezen van de kinderen op niveau blijft in de zomervakantie? Dat is de vraag waar veel basisscholen elk jaar weer voor staan. Daarom duiken veel scholen met BiblioPlus de zomer in! Dit project stimuleert kinderen te blijven lezen in de grote vakantie.

Vakantieboekje

Voor de zomer ontvangen de kinderen van BiblioPlus een vakantieboekje met leuke taalspelletjes en puzzels waarin zij ook kunnen bijhouden wat zij in de vakantie hebben gelezen. Na de zomervakantie zien de leerkrachten de gelezen kilometers die de kinderen hebben afgelegd in de vakantie en wordt het zomerlezen feestelijk afgesloten op school.

Kinderen kunnen voor de vakantie al een aantal boeken uit de Bibliotheek op School naar huis meenemen. Verder staan in de bibliotheekvestigingen de hele zomer medewerkers klaar om kinderen te helpen een leuk, geschikt boek te vinden. Natuurlijk kunnen er ook boeken gelezen worden die al thuis op de boekenplank staan!

Kinderen die vanuit school geen boekje hebben ontvangen, kunnen een exemplaar in een BiblioPlus vestiging komen ophalen. Kijk vooraf even op www.biblioplus.nl voor de actuele openingstijden.

Lezen werkt

Kinderen die thuis veel voorgelezen worden en gestimuleerd worden om zelf te lezen, zijn leesvaardiger en plukken daar later als volwassene de vruchten van. Bent u als ouder op zoek naar adviezen over het lezen van boeken en het werken met digitale toepassingen? Kijk dan eens op www.biblioplus.nl/tipsvoorouders.