Bestuur Myllesweerd, wethouder Erik van Daal en ambtenaar Jos Jongenelen proosten op mooie gezamenlijke toekomst. (Foto: Cockie Kremers)

Op vrijdag 10 juli tekenden wethouder Erik van Daal namens de gemeente Mill en Sint Hubert en Bert de Jongh namens Cultureel Centrum Myllesweerd een nieuwe huurovereenkomst.

“Deze huurovereenkomst is weer de basis en aftrap van een nieuwe periode waarin we als gemeente en Myllesweerd weer goed, fijn en constructief gaan samenwerken,” aldus wethouder van Daal. “Deze huurovereenkomst is weer helemaal up-to-date en loopt door tot na de fusiedatum van onze gemeente.” Het huurcontract loopt tot 1 januari 2024 en de exploitatie-overeenkomst die men binnenkort zal tekenen loopt tot 1 januari 2025.

Bestuursvoorzitter Bert de Jongh van Myllesweerd had in zijn toespraak een extra woord van dank aan Jos Jongenelen. Zij is bij de gemeente Mill en Sint Hubert de verantwoordelijk ambtenaar en werkte constructief mee aan het opstellen van het huur- en exploitatiecontract. “Wij hebben de laatste jaren hard gewerkt aan een goed bedrijfsplan voor het organiseren van zaken in Myllesweerd en daarbij hebben we veel steun gehad van Jos. Zo hebben we Myllesweerd toekomstbestendig kunnen maken. Ik hoop dat we zo Myllesweerd nog mooier en voller kunnen krijgen. Want het doel wat we nastreven is om het hart van Mill te zijn en blijven.”

Hoe de toekomst van accommodaties zoals Myllesweerd er uit zal zien blijft met het oog op de gemeentelijke herindeling op 1 januari 2022 nog even onduidelijk. Maar tot 1 januari 2025 zijn door het tekenen van de huur- en straks de exploitatieovereenkomst zaken goed geregeld. Bert: “Het zal voor ons straks een uitdaging zijn om te zien hoe zij met cultuurhuizen om zullen gaan. Maar wij zullen er alles aan doen dit gebouw te behouden en het middelpunt van Mill te blijven.”

Op dit moment werkt het bestuur in samenwerking met de film- en theatercommissie nog aan het programma voor 2020 - 2021. Door het coronavirus en de RIVM-maatregelen is het eerder dit jaar samengesteld film- en theaterprogramma compleet anders geworden. Sommige theatergezelschappen hebben hun shows voor het komende seizoen nog niet klaar en anderen hebben hun shows een jaar doorgeschoven. Zodra er meer bekend is leest u dat in de media, op de Facebookpagina van Myllesweerd en op www.myllesweerd.nl.