Het was 8 juli 2020 precies 12,5 jaar geleden dat Anja Raaijmakers uit Wilbertoord begon met haar bedrijf Borduurstudio Anja.

“Als hobby had ik een boorduurmachine gekocht en maakte af en toe wat,” vertelt Anja. “Maar toen kwam er hier iemand aan de deur die jassen wilde laten borduren en hij wilde er ook een factuur van. Maar dat ging niet omdat ik het als hobby deed. Omdat ik het erg leuk vond om te doen ben ik op 8 januari 2008 naar de Kamer van Koophandel gegaan en kwam ik naar buiten als Borduurstudio Anja.”

Van begin af aan was het een succes. “Nou in het begin dacht ik wel even, dat wordt niets. Maar het begon goed te lopen en anno 2020 heb ik het nog altijd druk.” Ondertussen doet Anja meer dan borduren. “Klopt, want naast borduren ben ik ook gaan drukken. Ik borduurde veel bedrijfskleding en op een gegeven moment vroeg iemand of ik ook kleding kon bedrukken. Ik ben me daar in gaan verdiepen en op een beurs zag ik een druksysteem staan. Nu kan ik dus zowel borduren als drukken en dat niet alleen kleding maar de meest uiteenlopende zaken.” Zo komen de Neije Krant koektrommels die via onze prijsvraag te winnen zijn ook van Anja vandaan.

Het persoonlijke contact met klanten en mooi werk af kunnen leveren is de drijfveer van Anja om dit werk te doen. “Soms is het zo druk dat ik wel eens overweeg om iemand aan te nemen. Maar ik probeer het toch alleen te blijven doen, ook juist om dat persoonlijke contact te houden.”

Zie voor meer informatie www.borduurstudioanja.nl of www.borduurstudioanjashop.nl.