Vorige week werd bekend dat Hugo de Jonge lijsttrekker zal zijn voor het CDA bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2021. Mark Janssen uit Wilbertoord maakte deel uit van het campagneteam van minister De Jonge en is blij dat hij als lijsttrekker is gekozen.

“Een tijdje geleden werd ik gebeld of ik deel uit wilde maken van het campagneteam,” vertelt Mark. “In eerste instantie waren we met zes personen en hadden we een overleg met Hugo. Uiteindelijk is het team flink uitgebreid met allerlei mensen in de provincies en regio’s in heel Nederland. Iedereen had zijn eigen taken. Ik was vooral bezig om meetings, een tour en Zoomsessies te organiseren. Dit zodat Hugo zo veel mogelijk belangengroepen kon spreken.”

Mark is naast fractievoorzitter en raadslid namens het CDA in de gemeente Mill en Sint Hubert, ook campagneleider van het CDA Brabant. In die hoedanigheid was hij bij de campagne rond het fractievoorzitterschap van minister en vice-premier De Jonge betrokken. Maar ook is hij actief in de campagne richting de Tweede Kamerverkiezingen voor het CDA. “We zijn nu bezig een team te vormen rond Hugo de Jonge, maar ook in Brabant ben ik bezig allerlei regio’s bij elkaar te brengen voor gezamenlijke energie en campagnes.”

De landelijke politiek vindt Mark wel mooi, maar zijn hart ligt toch nog echt meer bij de lokale politiek. “Deze week ben ik nog naar Den Haag geweest. Dan zit je anderhalf uur in de auto voor een bijeenkomst. Ik vind het mooier om in de lokale politiek en straks ook via de gemeenteraad Land van Cuijk dichtbij de mensen te staan. Maar ook kan ik voor onze regio zo via Den Bosch en Den Haag verbindingen leggen.”