Sinds 22 juni 2020 zijn Tessa van Ingen en Robert Arkesteijn de nieuwe eigenaren van Boederij de Nieuwenhof aan de Nieuwenhofweg in Mill.

Hier zijn zij aan de slag gegaan met een bed en breakfast, exploiteren de Nieuwenhof als locatie voor feesten, vergaderingen en bijeenkomsten en de Herderin als rustplaats waar men kan genieten van koffie en thee. Tessa rondde onlangs haar studie Voeding en Diëtetiek af en Robert werkte de laatste 8 jaar in de uitvaartbranche. “Dat is wel heel wat anders. Maar we hadden zin om wat anders te gaan doen en dit past helemaal bij ons.”

Mill bevalt het enthousiaste stel prima. “We wonen hier nu ruim drie weken, het is een prachtige plek en we zijn er erg blij mee,” vertelt Robert. “We woonden in Delft maar komen al lange tijd hier in de buurt. We hebben familie en vrienden wonen in Veghel en Uden. Al een tijdje hadden we het erover om deze kant op te komen en een B&B te beginnen.” Via internet zagen ze dat de Nieuwenhof te koop was. “We zijn gaan kijken en waren direct verliefd op de omgeving, de Nieuwenhof en de potentie die erin zit.”

Tessa en Robert zetten de gedachtegang van de vorige eigenaresse van de Nieuwenhof, Marianne van Heijningen, voort. “Er is een pipowagen voor overnachtingen en ook de schaapskooien verhuren we als bed en breakfast. Het natuurkampeerterrein zetten we voort, net als de pleisterplaats voor koffie en thee. We zitten hier natuurlijk aan een knooppunt voor fietsers en wandelaars en willen zorgen dat men hier kan genieten van koffie en thee en dan weer door kan.” Er zijn een aantal schapen op de Nieuwenhof, zodat het slapen boven de schapen en de bijbehorende sfeer is gebleven.

Bij de Herderin, daar waar men terecht kan voor koffie en thee, komt nog een toiletgroep en ook zijn er plannen om de boerderij te renoveren. “Onze focus is nu vooral gericht op de B&B en de Herderin. De schaapskooien zitten de komende periode eigenlijk helemaal vol. We merken dat mensen vooral last minute reserveren voor een dagje weg. Dat zijn veel gezinnen, maar ook mensen die op doorreis zijn en hier willen overnachten in de schaapskooi of de pipowagen.”

De Nieuwenhof heeft de beschikking over 2 schaapskooien. Per schaapskooi zijn er 4 plekken om te overnachten en in de pipowagen is plek voor 2 personen. Later komt er nog een officiële heropening zodat iedereen ook persoonlijk kennis kan maken met Tessa en Robert. “Als we de Herderin kunnen openen is dat zeker de bedoeling. Nu zijn we binnen nog aan het verbouwen, maar als we weer open kunnen met de Herderin en het terras als pleisterplaats, laten we het zeker weten en is iedereen welkom.” Als alles volgens plan verloopt zal dit in het najaar zijn.

Meer weten? Check dan de website www.boerderijdenieuwenhof.nl.