Tijdens de zomervakantie is het peuteraanbod, net als het basisonderwijs, normaal gesproken zes weken gesloten. Maar dit jaar organiseert Spring iets extra’s voor ‘haar’ peuters: het peuter vakantiefeest!

Yolanda Piek, regiodirecteur bij Spring, vertelt: “Wij gaan dit jaar, voor onze peuters, de laatste twee weken van de zomervakantie tot een feestje maken. Thuis en op locatie.” Door de landelijke sluiting wegens het coronavirus hebben de peuters al veel gemist, terwijl het peuteraanbod juist zo belangrijk is voor hun ontwikkeling. Daarnaast hebben de kinderen zelf in deze periode het peuteraanbod ook echt gemist.

Peuter vakantiefeest thuis én op locatie

Spring heeft voor alle kinderen van het peuteraanbod iets in petto. “Medewerkers hebben verschillende filmpjes opgenomen. Deze en volgende week krijgen alle kinderen van ons peuteraanbod die per e-mail toegestuurd. Zo kunnen de kinderen thuis bijv. dansen met Ineke, een toverspel doen met Shirley en naar de poppenkast van Fadime kijken. In totaal zijn er zes activiteiten opgenomen die de kinderen kennen van het peuteraanbod. Leerzaam én leuk!”

Daarnaast gaan speciaal voor peuters met een VVE-indicatie (die extra ondersteuning krijgen bij hun ontwikkeling), verschillende locaties van Spring in Helmond, Boxmeer, Cuijk en Venlo open en worden er superleuke activiteiten georganiseerd rondom het thema feest. Ook mogen zij hun knuffel meenemen. Die maakt het hele feest dus ook mee.

Echt een feestje

Yolanda: “Onze medewerkers stonden te trappelen om aan de slag te gaan. We maken er ook echt een feestje van. Het is heel mooi om in deze gekke tijd iets extra’s te kunnen betekenen voor ‘onze peuters’. Voor de kinderen is het een leuke onderbreking van de lange periode zonder peuteraanbod en wij kunnen ze op een bijzondere en laagdrempelige manier meegeven wat ze tijdens de sluiting in de coronatijd gemist hebben. En wie weet is het zo’n succes dat het volgend jaar een vervolg krijgt.”