Door het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk zijn grensoverschrijdende fietsknooppuntenroutes ontwikkeld. Deze maken deel uit van het project Dynamic Borders.

De projectpartners Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze presenteren deze fietsroutes aan het publiek op de Landesgartenschau 2020 (LAGA) in Kamp-Lintfort van 10 t/m 16 augustus 2020. De projectpartners willen met het Niederrhein paviljoen de aandacht vestigen op de diversiteit van het grensgebied.

De grensoverschrijdende, thematische fiets- en wandeltochten, met knooppunten op Duits en Nederlands gebied, zijn tussen de 30 km en 80 km lang. Een combinatie van routes is mogelijk. Niederrhein Tourismus heeft bij deze grensoverschrijdende ontdekkingstochten arrangementen samengesteld, die via de homepage van de regio Niederrhein (2-Land Reisen) (www.niederrhein-tourismus.de) kunnen worden geboekt. Zoals de historische ontdekkingsreis. Deze driedaagse fietsrondreis herinnert aan de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog in de regio met een bezoek aan het Royal Air Force Museum in Weeze-Laarbruch. Of de aspergetocht. Tijdens een tocht kunnen deelnemers het witte goud zelf steken, binnen historische muren zelf proeven en overnachten in het Tierparkhotel.

Er kunnen ook dagtochten met een optionele overnachting worden geboekt. Voor groepen is een rondleiding door een bessenkwekerij een aanrader, waarbij ze in de huid kruipen van een oogstmedewerker. Tijdens een andere tocht laten zij zich meevoeren naar de wereld van bloemen, fruitbomen en bijen of proeven tijdens de fietstocht ‘Van kloosterbier tot verwenmenu” zelf gebrouwen gerstenat. De afzonderlijke tochten kunnen ook tot een arrangement met overnachting worden gecombineerd. Boeken is mogelijk via de website van Niederrhein Tourismus www.niederrhein-tourismus.de.

Het INTERREG-project Dynamic Borders loopt tot en met 2020 en wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, de provincies Limburg en Noord-Brabant en het Ministerium für Wirtschaft, Innovation, Digitalisierung und Energie des Landes Nordrhein-Westfalen.